RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slått i hodet med planke

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Nyttårsaften hang mannen etter fingertuppene utfor sitt eget vindu for å unnslippe den ubudte gjesten som nettopp hadde slått ham med planke.

For andre gang fikk 25-åringen dom i saken, etter å ha søkt Gjenopptakelseskommisjonen om ny prøving for tingretten.

Bevæpnet med planke
Utgangen av 2001 ble alt annet enn minneverdig for vennegjengen som holdt fest i Loddefjord. Plutselig dukket fire personer opp på døren, frådende av raseri. Noen timer før var to av dem blitt kastet ut av festen, på en lite vennlig måte. De to gikk inn i naboblokken og overtalte to venner å bli med tilbake for å ta hevn. Bevæpnet med en planke var kameratene klar til slagsmål.

Festdeltakerne var i sjokk da de fire kameratene tok seg inn i leiligheten. 25-åringen slo husverten i hodet med planken slik at han ble påført et kutt i pannen. Såret blødde kraftig og i frykt for at kameratgjengen skulle drepe ham, flyktet han inn på soverommet og låste døren.

Hoppet i panikk
I ren desperasjon kastet han seg ut av vinduet og ble hengende etter fingertuppene, før han slapp seg ned til bakken. I tillegg til skaden han fikk av slaget med planken, fikk han også omfattende skader fra fallet.

25-åringen og kameraten ble dømt for overfallet i begynnelsen av 2004 til seks måneders fengsel. De tre andre anket saken til Gulating lagmannsrett, uten at det førte fram. 25-åringen derimot valgte å søke om gjenopptakelse istedenfor å anke. Det viste seg å gi uttelling for bergenseren.

Stort skadepotensiale
Sammen med to tiltalepunkter, der han hadde truet og slått en politimann, ble han igjen dømt for legemsbeskadigelse.

«Slag med en planke mot hodet har stort skadepotensiale. Allmennpreventive hensyn tilsier også av den grunn at det skal idømmes streng straff.» skriver tingretten i dommen.

25-åringen har allerede sonet ferdig dommen fra 2002. Med denne dommen ble den gamle straffen annullert og satt til 45 dagers ubetinget fengsel isteden. Det vil si at 25-åringen har sonet fire og en halv måned uberettiget i fengsel og vil kreve erstatning fra staten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere