Gå til sidens hovedinnhold

Slått ned- sliter med angst

To damer skulle ta en siste pils på Ocean i Trondheimsveien før de vendte nesen hjemover nyttårsaften. Da de klagde på en gjeng høyrøstede gutter, ble den ene slått rett i bakken.

GRÜNERLØKKA: Voldsofferet, som ikke ønsker å stå fram med navn, forteller at hun og venninnen hadde vært i et privat selskap nyttårsaften. I 2-tiden nyttårsaften gikk de inn på puben Ocean i Trondheimsveien, kjøpte en øl hver og satt seg ned. Damene forteller at en gjeng med seks gutter var veldig høyrøstet, og at de ba dem på en ordentlig måte om å dempe seg. Resultatet var en rekke ukvemsord til den ene av dem. Venninnen reagerte, gikk mot guttene og sa "Dere skal ikke snakke sånn til.....". Mer rakk hun ikke si før hun fikk et kraftig slag midt i ansiktet. En uke etter hendelsen kunne hun vise kraftige blåmerker til Østkantavisa.

Stolene haglet

Det bare smalt. Jeg så ikke at det kom noen hånd, det skjedde så fort, forteller hun, fortsatt sjokkert over hva som hendte.
Etter slaget begynte det å hagle stoler og ølglass. Damene sier de ba personalet ringe politiet, men at de to ansatte på jobb nektet dette. Venninnene måtte flykte ut av lokalet, og tok en taxi rett ned til legevakta.
Jeg er veldig skuffet over personalet på puben, sier den ene av dem.
På legevakta måtte de sitte i kø i timevis, før de endelig kom inn til lege. Vedkommende lege sa det "trolig var nesebrudd", og ba voldsofferet kontakte Rikshospitalet dagen etter hvis hun merket at nesa var skeiv. Annen informasjon eller oppfølging fikk de ikke.
At en så koselig nyttårsaften skulle ende så forferdelig, er vanskelig å forstå. De må ha vært ute etter bråk, sier den eldste av venninnene om gjengen som gikk amok.
Hun beskriver dem som en blandet gjeng bestående av mannspersoner med både lys og mørk hudfarge.
Den eldste av damene retter sterk kritikk mot puben, som ikke ringte politiet da de ble overfalt.
Det har vært veldig vondt, jeg har følt meg mørbanket i hele kroppen, sier voldsofferet til Østkantavisa.
Hun forteller at hun sliter med angst i etterkant av episoden.
Jeg har alltid følt meg trygg på Grünerløkka. Nå er jeg engstelig selv på dagtid. En brå lyd eller bevegelse gjør meg vettskremt, sier kvinnen. Hun savner oppfølging.

Rasistiske utsagn

Eier av Ocean Cafe Bar, Mehmet Balci, hevder damene kom med rasistiske utsagn til de seks mennene.
Hun sa noe sånt som "jævla utlendinger", og guttene ble sinte.
Balci bekrefter derimot at gjengen var høylytt, og vil nå nekte begge parter adgang til puben.
Både damene og guttene er nektet, sier han til Østkantavisa.
Voldsofferet forteller at episoden er politianmeldt, og at hun håper på en oppklaring i saken.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted