RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slått til fransk ridder

Sist oppdatert:
Lars Saabye Christensen fikk ridderstatus av den franske ambassadøren.

(SIDE2): Fredag slo den franske ambassadøren i Norge Chantal Poiret forfatter Lars Saabye Christensen til ridder av «Orde des Arts et Lettres», fritt oversatt til ordenen for kunst og litteratur, melder forlaget Cappelen i en pressemelding.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ordenen ble etablert av den franske kulturministeren i 1957 og skal være en av de fire mest prestisjefylte hedersutnevnelser i Frankrike.

I godt selskap
Tidligere har storheter som Bob Dylan, George Clooney, Anthony Beevor, Clint Eastwood og Céline Dion mottatt utmerkelsen.

Også nordmenn som Carl Nesjar, Ingeborg Moræus Hansen, Bentein Baardson, Lars Roar Langslet, Haaken Christensen, Arne Hestnes, Kiki Sørum og Vigdis Lian har fått den.

Nasjon uten grenser
Saabye Christensen hadde følgende å si i sin takketale:

- Litteraturen være et større diplomati og en annen disiplin enn politikk og geografi. For litteraturen er individets redskap, det enestående individets fortelling. Litteraturen er en nasjon uten grenser. Den gode litteraturen er lokal og samtidig global. Og kanskje dette er litteraturens nobleste budskap: å dele hverandres historier, å kunne gjenkjenne hverandre, i fortellingens og poesiens mange underlige speil.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere