Slept 70 meter under en bil

En 21 år gammel mann hoppet ut i veibanen og ble påkjørt av en bil i Stavanger natt til torsdag. Se dagens notiser

24.06.10 09:39

Mannen fulgte med bilen cirka 70 meter før sjåføren stoppet. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 00.50 natt til i dag, melder Rogalands Avis.

Ifølge politiets logg hoppet fotgjengeren ut i veibanen og veivet med armene før han ble påkjørt. Mannen havnet foran bilen og og fulgte med cirka 70 meter før sjåføren stoppet.

Føreren av bilen, en 20 år gammel mann, stakk av i bilen etter ulykken. Så ombestemte han seg, for han meldte seg for politiet på åstedet etter en halv time. Politiet vet ikke hvorfor fotgjengeren hoppet ut i veien. Det synes uklart hvorfor føreren kjørte cirka 70 meter før han stoppet. Bilen er tauet og vil bli undersøkt. Fører fikk førerkort beslaglagt. Fotgjenger ble kjørt til SUS og er innlagt ved intensiven. Tilstanden hans er foreløpig ikke kjent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gutt skadd under sankthansfeiring

En ni år gammel gutt ble alvorlig skadd under sankthansfeiringen i Stavanger onsdag kveld da han ble truffet i halsen av et prosjektil fra bålet. Ulykken skjedde klokken 21.50 under sankthansfeiring i Emmausbukta i bydelen Storhaug. Operasjonsleder Arild E. Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt opplyste onsdag kveld at gutten fikk ansikts- og brystskader og at han blødde kraftig fra halsen. Stavanger universitetssjukehus betegnet sent onsdag kveld guttens tilstand som alvorlig og stabil, melder nettutgaven til Stavanger Aftenblad. Vitner har meldt at et prosjektil kom ut fra bålet og traff gutten. Gutten sto tre meter fra bålet og falt over ende, oversprøytet av blod. - Jeg så ham ligge livløs og fryktet at han var død, sier et øyenvitne. Mellom 2.000 og 3.000 mennesker hadde møtt opp for å delta i denne feiringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Svineinfluensavaksiner kostet 650 millioner kroner
Norge betalte nesten tre ganger så mye for svineinfluensavaksinene i fjor som for vanlige sesonginfluensavaksiner. Norge kjøpte 9,4 millioner doser vaksine mot svineinfluensa fra legemiddelselskapet GlaxoSmithKline (GSK). Vaksinen kostet 69 kroner per dose. Til sammenligning betalte Folkehelseinstituttet 26 kroner per dose for vanlig sesonginfluensavaksine, skriver Vårt Land. Pandemivaksinen var dermed 2,7 ganger dyrere enn den vanlige vaksinen. - Legemiddelprodusentene har ett hovedmål, og det er å tjene penger. Det gjelder å selge mest mulig, og til høyest mulig pris for å maksimere overskuddene, innenfor de rammene som myndighetene setter, sier professor i helseøkonomi Ivar Sønbø Kristiansen ved Universitetet i Oslo.

(©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Frp vil gjøre det enklere å melde seg inn i Kirken
Oslo (NTB): Fremskrittspartiets kirketalskvinne Bente Thorsen mener regjeringen må gjøre det enklere for folk å bli medlem i Den norske kirke. Det er enkelt å melde seg ut av Kirken, men vanskelig å melde seg inn, påpeker Thorsen overfor Vårt Land. Hun oppfordrer fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) til å fjerne byråkratiet. I dag må man personlig møte opp på menighetskontoret for å skrive seg inn i kirkebok og bli medlem. Men skal man melde seg ut, holder det at man gjør det skriftlig. Thorsen sier det er like lett å søke skriftlig om medlemskap i andre trossamfunn, som det er å melde seg ut av Den norske kirke. Fra 2008 til 2009 forlot 26.000 mennesker Den norske kirke. - Bare 1.800 meldte seg inn. Statskirken mister medlemmer fordi ting er så tungvint, sier Thorsen. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Natur og Ungdom: Sp må kaste ut Riis-Johansen
Oslo (NTB): Natur og Ungdom mener at Senterpartiets troverdighet er blitt svekket i kampen mot oljeboring i Lofoten etter utlysingen av blokker onsdag. NU-leder Ola Elvevold mener det derfor er på tide at Sp-leder Liv Signe Navarsete vurderer om olje- og energiminister Terje Riis-Johansen er rett mann til å lede regjeringens oljearbeid. - Om Sp fortsatt vil være troverdige i sitt nei til oljeboring i Lofoten og Vesterålen, er det svært uheldig å ha dette mannskapet i Olje- og energidepartementet, sier Elvevold til Dagsavisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.