Slept etter bil - Kripos koblet inn

Foto: (Privat)

Mads Jonar Smuk Dahl (21) sto fram og fortalte at han hadde blitt slått ned, bundet fast og slept etter en bil.

04.05.12 18:29

Nå skal Kripos undersøke jekkestroppa som skal ha blitt brukt da en mann angivelig ble slept etter bilen i 2,5 kilometer. En hendelse som skjedde etter en diskusjon om reindrift på en etterpåfest 10. mars i Nesseby i Finnmark.

Siden hendelsen skjedde har politiet i Tana og Nesseby hatt ansvaret for etterforskningen. En rekke vitner er avhørt, men nå, nesten to måneder seinere, er etterforskningen ennå ikke ferdig, skriver Finnmarken.

- Vi nærmer oss ei ferdigstilling av etterforskningen, men det gjenstår fremdeles noen avhør. Det er snakk om vitneavhør og oppfølgingsavhør av de to siktede i saken, forteller påtaleleder i Østfinnmark politidistrikt, Laila Søndrol.

Venter på rapport

En annen ting politiet venter på, er en rapport fra Kripos, som undersøker jekkestroppen som skal ha blitt brukt til å binde fast beina til Smuk Dahl i slepekroken. Kripos ble koblet inn i saken i april, men dette har ikke vært kjent tidligere.

Også en medisinsk sakkyndig er koblet inn i saken. Denne har vurdert skadene Smuk Dahl pådro seg.

- Rettsmedisinsk kommisjon skal gjøre ei vurdering av sakkyndiges konklusjon, så den kan jeg ikke si noe om, sier Søndrol.

Uklart hendelsesforløp

Hun ønsker heller ikke å si noe om hvor lang tid politiet regner med det vil gå før etterforskningen er ferdig og en eventuell tiltale tas ut.

- Det er vanskelig å si eksakt når vi er avhengige av aktører utenfor Østfinnmark politidistrikt. Politiet er interessert i å ha et bredt bevisbilde, derfor har vi etterforsket veldig bredt og foretatt mye taktisk og teknisk etterforskning, sier Søndrol.

Politiet har tidligere opplyst at fornærmede og siktede har ulik forklaring på hva som skjedde den aktuelle morgenen i mars. En av de siktede har hevdet at han lå og sov da slepinga skal ha skjedd.

- Er det vanskelig å finne ut hva som virkelig har skjedd?

- Jeg vil ikke kommer nærmere om det er vanskelig å finne ut hva som skjedde, annet enn at det for politiet selvfølgelig er viktig å ha et godt grunnlag, sier påtalelederen.

Les flere nyheter fra Finnmarken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.