*Nettavisen* Nyheter.

Slett alt du har gjort på Google

Visste du at Google lagrer både det du har søkt og trykket på?

03.03.09 13:12

Du var kanskje ikke klar over det, men Google holder et våkent øye med alt du gjør på deres nettsider. Alle søk du foretar blir lagret med nøyaktig tidspunkt, og ikke minst holder også Google oversikten over hvilke søkeresultater du har trykket på.

Informasjonen blir i utgangspunktet aldri slettet, men med tiden så «anonymiserer» Google informasjonen. Det betyr at de forsøker å ikke koble alle dine søk opp mot din konto, men at det blir liggende i den store databasen likevel.

Og som vi har sett fra den store AOL-lekkasjen for et par år siden så kan «anonymisert» informasjon i aller høyeste grad være sporbar.

Men du har faktisk mulighet til å slette den informasjonen Google har samlet opp om deg de siste månedene, og ikke minst stoppe at Google fortsetter å samle opp detaljert informasjon om hva du gjør på nett – og fremgangsmåten er overraskende enkel.

1. Gå inn på google.com/history og logg deg på

2. Pass på at «All history» er valgt og trykk på menyelementet «Remove items»

Klikk på bildet for å forstørre.

3.Nå får du mulighetene til å slette enkeltsøk du har gjort, eller du kan gå helt til bunn og velge «Clear entire Web History».

Klikk på bildet for å forstørre.

4.Bekreft med å trykke «Clear History».

Klikk på bildet for å forstørre.

Når du har gjort dette, så settes også informasjonsinnsamlingen på kontoen din på pause, slik at ikke flere søk vil bli lagret på din konto frem til du eventuelt velger å gjøre det igjen.

NB! Fremgangsmåten fungerer bare hvis du har Web History aktivert på kontoen din. Hvis du ikke har dette blir informasjonen fortsatt loggført, men du har ikke muligheten til å slette søkehistorikken manuelt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.