KJELSÅS: Susanne Brovold Hvidsten innrømmer at hun var skeptisk da datteren Anna (9) kom hjem og sa hun ville begynne i korps.

– Men nå er hun i gang med sitt andre år i korpset, og jeg må si at alle mine fordommer var ubegrunnet. Jeg skulle ønske at langt flere også oppdaget det vår familie har oppdaget om korps, forteller Susanne.For ifølge korpsmammaen kunne det godt ha vært mange flere nye som møtte opp som aspiranter til denne høstens korpsøvelser på Kjelsås.

– Mytene må avlives!

Hun tror mytene rundt det å ha korpsbarn er med på å ødelegge rekrutteringen. Derfor vil hun dem til livs. Hun mener det slett ikke er mer jobb å ha barn i korps enn for eksempel i håndball eller fotball.

– Jada, man må bidra på to loppemarkeder i året. Men det er det hele. Men samtidig slipper man jo å kjøre ungene til kamper hver eneste helg, sitte hallvakt, stå i kiosk i helgene, selge lodd, eller kanskje dopapir på dørene til folk, ler Susanne.

Hun legger til at det er så hyggelig å bidra på loppemarked, at hun nå allerede gleder seg til å bidra på sitt tredje i regi av Kjelsås Skoles Musikkorps.

Jenta mi stortrives!

Korpsmammaen påpeker at dagens korps ikke bare spiller gamle marsjer og lignende. Hovedkorpset på Kjelsås spiller blant annet fra Michael Jackson til fengende sørafrikansk musikk.

– Jenta mi stortrives i korps, og jeg er nå veldig glad for at vi lot henne begynne, til tross for alt det negative jeg hadde hørt. Det var ingen grunn til å høre på det!

Les også: Kanon-konsert med tre korps og Rosén

Fikk førstevalget

Og Anna bekrefter at hun har det så fint i Kjelsås skolemusikkorps. Ikke bare har korpset fellesøvinger, men også privatundervisning – én og én.

– I tillegg var jeg heldig å få spille førstevalget mitt – nemlig saxofon. Jeg synes det er så fin lyd i saxofonen, forteller Anna, som ellers går i fjerde klasse på Kjelsås skole.

Nå har hun planer om å fortsette lenge – og bli skikkelig god til å spille.

– Dessuten gjør vi mye annet morsomt enn å spille i korpset også, blant annet skal vi snart alle sammen på tur til Tusenfryd, gliser Anna, og legger til at hun også har fått seg nye venner gjennom korpset.

Les også: Smestad har byens beste korps