*Nettavisen* Nyheter.

Slik åpnes skolene i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim

GRØNT LYS: Kunnskapsminister Guri Melby (V) og statsminister Erna Solberg (H) på Ellingsrudåsen skole i Oslo. Fredag fikk skolene grønt lys til å starte gjenåpningen igjen.

GRØNT LYS: Kunnskapsminister Guri Melby (V) og statsminister Erna Solberg (H) på Ellingsrudåsen skole i Oslo. Fredag fikk skolene grønt lys til å starte gjenåpningen igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Storbyene har planene klare for gjenåpning av skolene.

08.05.20 13:42

- Jeg tror elevene kan se fram til å møte lærere som gleder seg til å treffe dem igjen fysisk, men det blir krevende, sa byråsleder Roger Valhammer (Ap) i Bergen fredag, da planen for skoleåpning ble presentert.

Nyhetsstudio: Alt om koronapandemien

Med smittekravene til avstand, blir flere skoler nødt til å finne alternative steder for å drive undervisning.

- Dette kommer til å bli krevende. Det er ikke mulig å få normal skolegang for alle den nærmeste tiden, men vi skal få dette gjennomført på en god og trygg måte, sa Valhammer ifølge Bergensavisen.

Oslo og Stavanger: 10. klassinger først

I hele landet legges nå detaljerte planer for skoleåpning. I Oslo og Stavanger er det 10.-klassingene som får innta klasserommene først.

I Oslo kan alle elevene på 10. trinn og tredje trinn på videregående starte mandag 11. mai. Elevene på 5.–9. trinn, samt første og andre trinn på videregående starter senest onsdag 13. mai, opplyser Oslo kommune.

Fakta

Slik åpner skolene i Oslo kommune

I Stavanger satser kommunen på at 10. trinn starter igjen mandag 11. mai, og 7. trinn senest onsdag 13. mai. 5. til 9. trinn får møte på skolen minst én gang i løpet av neste uke, skriver Stavanger Aftenblad.

Fakta

Slik åpner stavangerskolene

Klikk på bildet for å forstørre. ÅPNER SKOLENE: Roger Valhammer, byrådsleder i Bergen, på pressekonferansen fredag der planen for gjenåpning av skolene ble presentert.

ÅPNER SKOLENE: Roger Valhammer, byrådsleder i Bergen, på pressekonferansen fredag der planen for gjenåpning av skolene ble presentert. Foto: (Bergensavisen)

I Bergen kommune kom informasjon om skoleåpningen for 5. til 10. klassetrinn på en pressekonferanse klokken 10.

Fakta

Slik blir gjenåpningen i bergensskolen

Bergen: Prioriterer avgangselever

- I Bergen vil det bli en gradvis gjenåpning av 5. til 10. klassetrinn i uke 20. Skolene er forskjellige, og det vil derfor være lokale tilpasninger, opplyste Endre Tvinnereim, byråd for barnehage, skole og idrett, fredag.

Tirsdag 12. mai starter 7. og 10. trinn. De er prioritert siden de er avgangselever. De skal møte opp på skolen hver dag. De andre begynner torsdag 14. eller fredag 15. mai.

Du kan følge sendingen fra Trondheim kommune i videovindu her.

Trondheim: Først planleggingsdager

Mandag og tirsdag blir det planleggingsdag for lærere i Trondheim, og så skal elevene på skolen etterhvert, opplyser kommunalsjef for skole i Trondheim, Eva Elisabeth Belboe.

- I løpet av første uka skal alle ha vært på skolen, og i løpet av andre uka skal 50 prosent få et tilbud, sa Belboe i en direktesending fra kommunen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Kommunalsjef for skole i Trondheim, Eva Elisabeth Belboe, presenterte fredag planen for gjenåpning av alle Trondheim-skolene. Foto: Faksimile (Trondheim kommune)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag