Gå til sidens hovedinnhold

Slik avslører du en besatt stakkar

Følger du sjekklisten til eksorsistene, kan du raskt spotte en demonbesatt person.

(iBergen.no) Like greit å stille forberedt dersom du skulle stå ovenfor en av de uheldige ofrene for djevelbesettelse.

Kjendiseksorsisten fader Gabriele Amorth i den katolske kirke i Roma hevder å ha utdrevet 70.000 djevler fra fortvilte mennesker i sin karriere. Han bør dermed vite hva han snakker om når han lister opp kjennetegnene på en ekte besettelse.

- Vi kan skille ut de ekte. Vi ser på øyene deres. Nesten alltid når ondskapen er nærværende ser øynene helt hvite ut. Selv når vi bruker begge hender kan vi neste ikke se om pupillen er øverst eller nederst i øyet. Men dersom pupillen stirrer oppover er de besettende demonene skorpioner. Hvis de ser ned er det slanger, sier Amorth ifølge forskning.no.

I tillegg er tungetale, ekstrem styrke, vemmelse for religiøse symboler og forhistorisk kunnskap sikre tegn på at «Gamle Erik» har tatt bolig i en ynkelig stakkar.

Ifølge den katolske kirkes eksosrsistkurs bør foreldre være spesielt oppmerksomme når tenåringen deres begynner å spille høy musikk eller går med rare t-skjorter. Da kan de være i faresonen for å bli besatt. En overdreven interesse for skrekkfilmer og underlige smykker er også klassiske faresignaler.

Psykolog Elisabeth Lofthus er imidlertid i tvil om det ligger noe i disse sjekkpunktene. Hun tror heller filmer framkaller hysteriske symptomer som forklares som besettelse.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget