OSLO TINGRETT (Nettavisen): Onsdag ble rettssaken mot kjendismanager Erland Bakke avsluttet. Politiet mener han skal sone en fengselsstraff på 30 dager for å ha forfalsket en mail som ble brukt som bevis i et søksmål mot VGTV-profil Mads Hansen i Forliksrådet.

VIDEO: Mads Hansen: - Det er ekkelt å få søksmål fra Elden

Mailen så ut som den var sendt fra Playboy-modellen Amalie Olufsen. Hun har hele tiden nektet for å ha sendt den. I retten erkjente Bakke å ha skrevet den selv.

Hansen innser at han har vært veldig heldig som fikk oppklart med Olufsen at mailen ikke var sendt fra henne.

- Det er jo bare flaks at jeg hadde hatt kontakt med en som kjente Amalie og som gjorde at jeg kunne komme i kontakt med henne. Hvis ikke hadde kanskje søksmålet gått sin gang og jeg hadde endt opp med å bli dømt på et fabrikkert bevis.

BAKGRUNN: Politiet mener kjendismanager forfalsket mail fra Playboy-modell og lurte John Christian Elden

- Malplassert

Politiet mener dermed han har gitt uriktig forklaring til retten. Bakke er også tiltalt for to punkter av dokumentasjonsforfalskning som gjelder det samme forholdet.

Bakke har hele tiden nektet straffskyld, men erkjente i retten at han hadde forfalsket mailen som stjerneadvokaten John Christian Elden sendte til Forliksrådet på Bakkes vegne.

Elden visste ikke at mailen var falsk.

Det var i fjor vår Hansen med forskrekkelse mottok søksmålet fra stjerneadvokaten John Christian Elden. Bakgrunnen for søksmålet var at Hansen hadde hengt ham ut på Instagram, hvor han har over 500.000 følgere.

Bakke mente han hadde lidt økonomisk tap og klienter på grunn av dette.

Les også: Kjendismanager i SMS til Elden: - Jeg har lyst å gi Mads Hansen en «dask på lanken»

- Jeg fikk et søksmål fra Elden og mailen var lagt ved som bevis. Den første tanken min var at «dette lukter det veldig Erland Bakke av». Hvis det er en som er ekstremt opptatt av hvor mange følgere jeg har, og snakker om det hele tiden, så er det ham, sier TV-profilen.

- Akkurat dette virket helt malplassert i en mail fra en klient til en manager.

- Ekkelt å få søksmål fra Elden

I mailen, som Nettavisen har fått tilgang til, står det:

«Hei Erland. Hvordan går det med dæ? Jeg forstå det må være helt jævlig å bli hengt ut av Mads Hansen. Som vi snakket om i går så blir det mye støy rundt dette og jeg trenger en manager som kan være der for meg nå. Jeg foreslår vi legger avtalen om management litt på is. Jeg skal prøve å få pappa til å forhandle med MTV England. Jeg vil ha deg som min manager, men Mads Hansen har 500.000 følgere og jeg må nesten vente. Kan vi ikke snakkes om noen uker?»

- Jeg ble rådvill. Det er ekkelt å få et søksmål fra John Christian Elden når du ikke har vært i nærheten av å få en fartsbot engang tidligere, sier Hansen.

Hansen lot ikke mistanken ligge og ville komme til bunns i hvem som hadde sendt mailen.

- Jeg fikk kontakt med en som hadde oppsøkt meg tidligere på Instagram, som er en bekjent av henne. Så jeg sendte ham en melding hvor jeg forklarte saken og jeg forklarte at det står i søksmålet at Amalie har sendt mailen og jeg spurte om han kunne høre med henne.

Til Nettavisen sa Olufsen før rettssaken at hun fikk vite om mailen av en kamerat og at hun var sjokkert da hun fikk vite om mailen. Vi er kjent med identiteten til kameraten.

- Hun var forbannet

Men tilbakemeldingen var ikke oppløftende. Olufsen ville ikke ha noe med saken å gjøre. Hansen sendte likevel en ny melding til mannen hvor han la ved den falske mailen.

- Da fikk jeg svar umiddelbart om at jeg kunne kontakte Amalie. Da kom det tydelig frem at hun overhodet ikke hadde sendt den og kunne ikke kjenne seg igjen i innholdet. Hun var forbannet og jeg formidlet kontakt mellom henne og mine advokater.

10. mai i fjor sendte Olufsen en mail til Hansens advokat, Constance Jessen Holm. Mailen ble lagt frem som bevis i rettssaken mot Bakke.

«Hei igjen og takk for en hyggelig samtale. Jeg kan bekrefte at jeg, Amalie Olufsen, ikke har skrevet den e-posten som skal se ut som kommer fra min mail.

Min far har aldri vært innblandet i min karriere, han er en 70 år gammel mann som ikke kan noe sosiale medier i hele tatt. Jeg skriver verken «æ» eller «jeg». Jeg skriver «eg» da. Jeg skriver på dialekt.»

Bakke ble anmeldt av advokat Jon Wessel-Aas 5. november i fjor. Dette bekrefter han selv til Nettavisen.

Hansen mener det bare er flaks som har gjort at han ikke tapte søksmålet mot Bakke. I stedet godter han seg over at den tidligere kjendismanageren har sittet på tiltalebenken og risikerer fengselsstraff.

- Det er ingen hemmelighet at jeg ønsker at han skal bli dømt til fengsel etter det han har gjort, sier Hansen.

Etter at tiltalen mot Bakke ble offentlig kjent i mars valgte han å trekke seg som manager.