RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik avslører du falsk luksus

Sist oppdatert:
Sydendestinasjonene vrimler av falske merkevarer. Slik unngår du å bli lurt av slue kremmere i ferien.

Lettkledte og lettlurte turister er for mange lokale kremmere god butikk.

Falske merkevareprodukter stables opp til taket i boder og butikker når hordene med kjøpelystne turister kommer seilende inn.

Avslør juksevarene

Noen ganger er det lett å avsløre falske merkevarer. Det er ikke uvanlig å se merkevarer med design og navn som ligger tett på originalen.

Mange kjøper også disse med vilje og viten for å få et billig produkt. Imidlertid er det flere grunner til at du bør holde deg unna.

LES OGSÅ:
Falske merkevarer knyttes til terror
Nyrike kinesere velger Rolex
Shoppingperler i Europa

Men det er ikke uvanlig at falske vesker, klokker, klær eller til og med parfyme og sminke utgis for å være ekte, eksklusivt og originalt. Også falske elektroniske varer som mobiltelefoner og mp3-spillere er begynt å bli vanlig.

Turister tror de gjør et kupp, men kommer hjem med en dårlig kopi som ikke tåler vanlig bruk.

LES OM EKTE LUKSUS PÅ www.LXUS.no

Falskt i Norge også

Det er ingen grunn til å tro at du ikke kan bli lurt i Norge. Flere ganger har tollerne stoppet partier med falske merkevarer, og politiet har slått ned på utsalgssteder med falske varer her hjemme.

Det er ikke alltid så lett å skille ekte fra falske merkevarer. Noen ganger kan likheten være så stor at selv ekspertene må ta seg en ekstra titt.

Likevel, er du litt oppmerksom, kan du unngå å bli lurt.

10 tips for å avsløre falsk luksus:

1. Er prisen usannsynlig lav, så er produktet sannsynlig falsk.

2. Sjekk emballasje, merkelapper og produktinformasjon som henger på produktet. På falske produkter kan dette være trykket på merkbart dårlig papir. Er det skrivefeil på lappene bør også varselsklokkene ringe.

JUKSEDUFT: Også parfyme blir forfalsket. Ikke føl deg trygg på at innholde t er bra for huden.

3. Mangler vaskeanvisningen på klær? Da er nok varen falsk.

4. Falske klær, sko og vesker har ofte, men ikke alltid, merkbart dårlige sømmer.

5. Kvaliteten på tekstilene på falske produkter er ofte synlig dårligere enn originalen. For eksempel er ekte Gore-Tex-tekstiler lett og mykt, mens imitasjoner er gjerne tungt og stivt.

6. Ofte er størrelseanvisningen helt feil på falske klær.

7. Still mange spørsmål til selgeren. Hvis produktet er ekte bør de vite en del om det. Noen ganger er de helt åpne om at varene er falske.

8. Be om garantibevis når du kjøper dyre originalprodukter. Dette er helt vanlig å levere med produkter som for eksempel dyre klokker og vesker.

9. Mange av de aller mest luksuriøse merkevarene distribuerer kun varene sine gjennom egne butikker. Vær skeptisk til dyre produkter i boder eller butikker med veldig lav standard. Vær også obs på at hele butikken kan være et falsum laget for å lure deg.

10. Det bør vel knapt nevnes at du bør holde deg unna produkter med feilstavinger som Adadis, Lokasta, Naik, Pama.

HUSK: Det er ikke tillatt å videreselge falske produkter. Prøver du å selge falske produkter. f eks på Finn.no, kan du bli dømt for heleri. Dette gjelder også selv om du forteller at produktet er falsk.

Slik avslører du en falsk Rolex (Engelsk)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere