RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik avslører du sjefen

Mange virker effektive, men får gjort lite. Her er sju kjennetegn.

GÅ TIL NETTAVISEN JOBB

Sjefen har øyensynlig mye og gjøre, og sprinter rundt i lokalene. Det virker som om effektiviteten er høy, men skinnet kan bedra.

Nina Jansdotter har skrevet den delvis humoristiske boken «Kunsten å være ineffektiv på jobben» og Chef.se har listet opp personlighetstrekkene som er med på å skape en ineffektiv sjef.

Egenrådighet
Delegering er et ukjent ord. Det er best å gjøre tingene selv. Sjefen vet selv hvordan det skal gjøres, og trenger ikke hjelp eller råd fra andre. Det er et tegn på svakhet, og de beste rådene får man fra seg selv.

Ekstrem effektivitet
Pauser er for latsabber. Ingen skal tro at han/hun ikke jobber nok. Lunsjen kan tas ved datamaskinen, og «small talk» er sløsing av tid.

Full almanakk, hver dag
Kalenderen skal bookes så full at det blir lite rom for uforutsette hendelser. Har gjerne et par forskjellige almanakker der avtaler blir nedtegnet, og dermed blir det ofte dobbeltbooking. Heldigvis er det andre som skal få puslespillet på plass.

Jo flere møter, jo bedre
Alle møter er like viktige, og alle tenkbare møter skal også overværes, selv om det egentlig ikke er ditt bord. Alle andre skal også være med, selv om det ikke er nødvendig. For å få møtene til å bli lengre, skoftes møteagendaen, og det blir fri diskusjon uten styring.

Starter mye, avslutter lite.
Det er morsommere å starte prosjekter enn å avslutte dem, og sjefen starter dermed flere enn han/hun avslutter. De ufullstendige prosjektene blir dermed en energisluker og stressfaktor på det allerede overfylte skrivebordet.

Mer fra Nettavisen Jobb:

- Gå hjem og ha sex!

Nå går ledigheten til værs

En av fire «gift» med kollega

Ja-personen
Unngår for all del å si nei, for hvem liker en nei-person? Sjefen er med på alt, overalt - det kan jo også hende man går glipp av noe viktig.

Perfeksjonisten
Gjør aldri noe som ikke er helt perfekt. Sammenligner seg gjerne med andre sjefer, hele tiden. Utførelsen skal være rett igjennom feilfri, og kun det aller, aller beste duger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere