Gå til sidens hovedinnhold

Slik ba dieseltyvene om unnskyldning

Men seks bokser med øl og en håndskrevet lapp holder ikke for Oddbjørn Moe.

(Tidens Krav): - Jeg kan ikke akseptere en slik unnskylding. Dieseltyveri er et stort problem, mye større en folk flest tror, sier sjefen i Moe Maskin og Transport på Smøla til Tidens Krav.

Det var i forrige uke at tyver forsynte seg med diesel fra lastebilene hans. Det var Nordvestnytt som først omtalte saken.

Utbyttet ble trolig ikke slik de hadde planlagt. Midt i tappinga ble de nemlig tatt på fersken.

- Jeg tipper at de fikk med seg rundt 50 liter. Men de hadde nok planer om å ta mer - det stod igjen et par tomme kanner ved bilen, sier Oddbjørn Moe til Tidens Krav.

Bilen tyvene stakk av i var så lett gjenkjennelig at Moe kunne gi et godt signalement av den. Fredag dro han til lensmannen og anmeldte tyveriet.

Da han kom tilbake til verkstedet, fikk han seg litt av en overraskelse.

- Tyvene hadde vært innom og lagt igjen et visittkort og seks ølbokser. På kortet stod det "Weri big sorry, call me please. Josef". Det stakk ikke så veldig dypt, sier Moe. Og fortsetter:

- Jeg fortviler ikke over at jeg har mistet 50 liter diesel, men dette er ikke første gangen jeg opplever slike ting. Dieseltyveri er et alvorlig problem som bør slås hardt ned på, sier Oddbjørn Moe.

Les flere saker på Tidens Krav her

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken