*Nettavisen* Nyheter.

Slik beholder du sommerfargen

Ingenting er så lekkert som en gylden sommerfarge. Side2 viser deg steg for steg hvordan du kan beholde fargen så lenge som mulig.

(SIDE2): Høsten er snart over oss, men det er fullt mulig å holde på den fine fargen du har fått i sommer ved hjelp av spesialprodukter som selvbruningskremer, så kalt tan intensifier, body lotion og solpudder.

Se egen bildespesial:

Godt underlag
Ekspertene er enige om at det er underlaget som er viktigst, enten om du skal sole deg eller om du skal bevare den fine sommergløden du har fått etter timer på stranda i sommer.

- Det viktigste er egentlig utgangspunktet. Det som skjer før du har fått fargen, sier Camilla Willhelmsen ved Estetique avdeling Sten&Strøm.

- Jeg anbefaler å begynne med faktor 20 på kroppen og 30 i ansiktet når man skal sole seg. Man får veldig fin farge selv om man bruker høy faktor og fargen varer mye lenger. Den fargen du da oppnår er det lettere å vedlikeholde, sier Willhelmsen til Side2.

Peeling
For å danne det gode underlaget anbefaler ekspertene å begynne med en god peeling. Den bør brukes 2-3 ganger i uken for et bra resultat. Det finnes gode peelinger både for ansikt og kropp. Best effekt på kroppen får du ved å bruke peelingen og skrubbe med en hampvott. Mange tror at de skrubber bort fargen, men det er ikke tilfelle. Peeling hjelper også til å holde på den fine fargen du allerede har.

- Peeling er viktig for de det fjerner de døde hudcellene og du unngår skjolder hvis du skal bruke selvbruningskrem etterpå, sier Willhelmsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Selvbruning
Det finnes utallige selvbruningsprodukter på markedet. Produktene finnes i spray, krem, lotion, gele og servietter. Det finnes kremer for de som vil ha en intens brunfarge og de som vil ha en mildere variant. Helena Rubinstein Golden Beauty summer legs kan brukes til hele kroppen og finnes i 2 styrker. En litt mildere variant er Natusan Holiday Skin Lotion, som kun gir en anelse farge.

- Jeg anbefaler å bruke et produkt til ansiktet og et til kroppen. Grunnen til dette er at produktene for kropp ofte har mye sterkere farge enn ansiktsproduktene, sier assistrende daglig leder for Vita i nedre slottsgate, Tonje Mikalsen til Side2.

Husk å vaske deg på hendene etter å ha brukt selvbruningskrem. Hvis du glemmer det kan det hende du får deg en meget ubehagelig og fargerrik overraskelse.

Maksimer brunfargen
Hvis du allerede har fått en fin farge, er det fullt mulig å bruke spesialprodukter som en tan intensifier fra Piz Buin. Kremen er en after sun som forlenger den fargen du allerede har fått. Kremen lover at du får en mer intens brunfarge enn med en vanlig after sun. Lancaster har også flere gode produkter som hevder å intensivere og holde lenger på sommerfargen.

Piller
Det går også an å ta piller som fremhever og bevarer brunfargen. Betakaroten er et naturlig vitamintilskudd du kan bruke hele året.

-En pille om dagen holder for å få en lett gylden farge, sier Mikalsen.

Fuktighet
Hvis du har ligget hele dagen i solen, kan det være godt å roe ned huden. Aloe Vera produkter er kjølende og virker effektivt mot solbrenthet hvis uhellet skulle være ute. Hvis du har fått veldig tørr hud etter ferien kan en aloe vera gele gjøre underverker for huden.

- Body balm fra Biotherm er en krem som er nærende og trenger ned i huden, sier Willhelmsen. Sol, salt og sjø har en meget uttørrende effekt på kroppen og kan føre til at du begynner å flasse. Dermed mister brunfargen, sier Willhelmsen til Side2.

Solpudder
Det er ikke alltid like kult med sminke i solen. Men solpudder er en av favorittproduktene til Hollywoodkjendisene.

Solpudderet gjør at du beholder eller maksimerer fargen du allerede har. Lancomes Star Bronzer kan brukes i ansiktet og i på brystet og skuldrene for en lekker finish. Solpudder gir deg litt ekstra farge når du trenger det.

Higlighter med farge
Hvis du synes det blir for tungt med pudder på sommeren, kan det være bedre å prøve en bronzing highlighter. Den gir ekstra farge i ansiktet. Geleen er lett skimrende og gir en fin effekt.

- Star bronzing highlighter fra Lancome kan brukes alene eller med foundation. Den er flytende og gir mye glød. Du trenger ikke pudder i tillegg, sier Camilla Willhelmsen ved Estetique.

Les mer her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.