Slik bekjemper du cellulittene

Foto: Crestock

Dette er det eneste som hjelper.

12.12.09 12:08

(SIDE2): Det bugner av såkalte vidunderkremer og andre kurer som faktisk er for gode til å være sanne på kosmetikkmarkedet og alle lover de det samme: å ta knekken på cellulittene. Dessverre er det få eller ingen som innfrir løftene, men heldigvis er det noe man selv kan gjøre for å minske problemområdene.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Både tykke og tynne
Det finnes ingen kjappe løsninger for å bli kvitt den såkalte appelsinhuden som fortrinnsvis preger rumpe, lår og armer. Problemet er svært utbredt, spesielt hos kvinner, og mange synes det er sjenerende når de eksempelvis skal vise seg i bikini. Cellulitter er ikke forbeholdt tykke personer, tynne mennesker kan også ha minst like mye av det.

- Lite trening kan gi cellulitter
Aftonbladet.se skriver at kvinner oftere rammes fordi de har mer underhudsfett, og at cellulittene kan oppstå allerede i puberteten.

- Årsaken til at cellulitter oppstår er ofte at man er dårlig trent. Blodsirkulasjonen blir dårligere og gjør at det samles opp slaggstoffer i kroppen, som igjen kan føre til at underhudsfettet harskner på samme måte som gammelt smør, sier treningsekspert Alan Bergström til nettstedet.

- Hundre prosent virkningsløse
Han understreker også at alle såkalte vidunderkremer og andre kjappe kurer er helt bortkastet og at de ikke vil hjelpe nevneverdig:

- Alle kremer, serumpiller, pulver og salver er absolutt hundre prosent virkningsløse. Massasje fungerer heller ikke og ulike skrubbeprodukter og skrubbevotter er like virkningsløse, sier Bergtröm.

Så hva hjelper egentlig?
Treningseksperten mener at det som må til er en livsstilsendring. Man må trene kondisjon som virkelig får en til å svette. For å få fortgang i det kan man også drikke mengder av vann, og unngå alt som er vanndrivende som for eksempel alkohol og tobakk. Han mener også at fettsuging er en kjapp løsning som ikke vil gi resultater på sikt, og at appelsinhuden sannsynligvis vil komme tilbake etter en stund – ofte verre enn det var i utgangspunktet. Ellers kan man rett og slett lære seg å leve med appelsinhuden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.