*Nettavisen* Nyheter.

Slik bevarer du brunfargen

Foto: thinkstock

Det er like viktig å ta vare på huden etter ferien, som under. Her er triksene!

21.07.11 12:55

(SIDE2): Hudpleier og daglig leder ved Oslo Hudpleieklinikk, Anita Flølo forteller at all god hud bunner ned i en god rens.

- Når brunfargen legger seg på død eller tørr hud, prelles den mye enklere av i ettertid, sier hun til Side2.

Før du reiser på ferie, burde du unne deg selv en ordentlig peeling-rens. Skrubb huden, slik at alt dødt er borte før du begynner solingen.

- Et godt forarbeid gir bedre resultat. Unngå at huden blir tørr eller dehydrert og vær i forkant med smøring, sier hun.

For å komme ordentlig til bunns, er det lurt å bruke en peeling som innholder glycolsyre. Den er grov og gjør at du får en dobbel så effektiv skrubb.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Irriterende flassing
Hvem har ikke kommet hjem fra sydenferie, strålende fornøyd med sin nye brunfarge og oppdaget at huden sprekker opp og fargen flasser av etter et par dager? To uker på stranda, til ingen nytte.

Når du kommer hjem skal du gi huden din enda en god peeling. Men denne gangen skal du unngå peeling med glykolsyre. Bruk en dusjpeeling, som er vesentlig mildere.

En peeling på en allerede solbrun hud, gir en enda bedre glød til huden. Dersom den ikke inneholder glykolsyre, fjerner den heller ikke brunfargen.

- Trikset er også å smøre deg inn med en fuktighetskrem som inneholder masse fukt. Så fort du merker at huden begynner å bli tørr, er det bare å smøre på et nytt lag, forteller Anita.

- Sørg for at huden får nok næring og gi den rikelig med vitaminer, sier hun.

Dersom man ikke er ordentlig fornøyd med fargen man fikk, er det lov å bruke en fuktighetskrem som inneholder selvbruning.

- Da får du boostet opp fargen din, sier hudterapeuten

Det finnes også flere gode selvbruningsprodukter på markedet, noe som er et mer skånsomt alternativ en solarium.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gettyimages

Ta vare på ansiktet
Ansiktshuden kan ikke få nok av en god fuktighetsmaske. Fem ganger i uken er ikke noe problem. Her er det viktig å se forskjellen på en maske som koster 20 kroner, og en som inneholder mye vitaminer.

- «Mudmasks» er altfor sterke for huden. De tørker ut huden, mer enn de fukter, sier hudpleieren.

Om natten er det fint å sove over med en fuktmaske, men sov ikke med rensende masker.

- En rensende maske skal ligge på i 15-20 minutter, mens en maske med for eksempel fruktnæring, kan ligge over natten, sier Anita til Side2.

Dersom man bruker en maske med antioksidanter for eksempel, er det lov å legge flere lag på. Merker du at masken begynner å stivne, er det ingenting som står i veien for et nytt lag.

- På denne måten opprettholder du ansiktshudens naturlige fuktighet og balanse, og det kan også forlenge både fargen og hudkvaliteten, forteller hun.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Det er på vår og sommer at huden har behov for rikelig tilførsel av antioksidanter. Det gjelder serum, kremer og masker med antioxidanter, så sørg for å bruke slike produkter i denne perioden.

Kremer med antioksidanter kan man mer enn gjerne ha under solkremen. En slik krem vil bygge opp huden og dens immunforsvar, samtidig som den styrker huden gjennom sommeren.

- Solkremer med god fysisk beskyttelse inneholder en del sink og titandiosyd. Ta deg alltid en god dyprens etter ferien gjerne august / september for å rense bort rester av ovennevnte ingredienser. Da er det på tide med en rens og tilførsel av en dyp og god fuktighetsbehandling, sier hudterapeuten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.