RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik bevarer du kjærligheten

Sist oppdatert:
Utroskapshistorier og dystre skilsmissestatistikker skremmer selv den mest innbitte romantiker, men det er fremdeles håp. Vi gir deg kjærlighetstipsene.

Et forhold er ikke alltid rosenrødt, og det krever en innsats fra begge parter for å forebygge brudd.

Idealet er livslang troskap
En av fire er utro, og 47 prosent av alle ekteskap ender i skilsmisse. Likevel er idealet livslang troskap!

Utroskap er i de flestes bevissthet "forbudt". Samtidig har unge mennesker høye krav til et parforhold. Når de opplever at de ikke tilfredsstilles, søker mange ut av parforholdet, selv om de vet at det er galt. En stor undersøkelse gjennomført ved UiO blant 400 studenter viser at en av fire er utro, men alle fordømmer tillitsbruddet. Det er også store forskjeller mellom kvinner og menn. Ikke når det gjelder holdninger til utroskap, men begrunnelsen for sin egen handling:

For kvinner er spenning og bekreftelse årsak til utroskap, for menn et resultat av at forholdet ikke er bra. Flere menn enn kvinner har hatt sidesprang, mens flere kvinner enn menn har hatt forhold på si.

Ikke alltid rosenrødt..
Et forhold er ikke alltid rosenrødt, og det kreves en innsats fra begge parter for å forebygge brudd. Det er viktig å være lydhøre ovenfor hverandre og å gi hverandre rom. Det er også viktig å dyrke felles interesser og bruke tid sammen, samtidig som man tar vare på egne venner og hobbyer. Gi hverandre komplimenter og belys den andres positive sider.

Krangling er noe de aller fleste opplever i et forhold. Krangling kan være positivt ved at man får ut sinnet, men sure kommentarer i hverdagen er utelukkende destruktivt. Det aller beste er å diskutere problemene etter hvert som de oppstår, aller helst før "begeret er fullt" og topplokket eksploderer!

Slik bevares kjærligheten – 10 tips
1.
Ta vare på eller let dere frem til noe som begge synes er moro. Latter er gjødsel for kjærligheten.
2. Juster forventningene i forhold til det som faktisk er mulig. Ikke la stram økonomi, jobb, barn og omsorgsoppgaver overta styringen.
3. Snakk med partneren din når det er noe som plager deg. Taushet er en skummel kjærlighetstyv.
4. Ømhet, fysisk kontakt og sex er viktig for de fleste. Når det opphører å være en kilde til nærhet og fellesskap er det grunn til å spørre hva som er skjedd.
5. Vær rause mot hverandre. Ikke samle eksempler på hva den andre har sagt eller skulle ha gjort.
6. Prosjekt Hjem&Barn AS er et felles prosjekt. Bli enige om arbeidsfordeling.
7. Aksepter forskjellene! Spør istedenfor å anklage eller kritisere. Vi tenker og føler alle forskjellig. Unngå ord som alltid/aldri kan/vil du.
8. Planlegg felles tid og egen tid slik at begge får litt av det han/hun ønsker og har behov for. Kjærlighet og respekt har magre kår i parforhold hvor den ene bestemmer og den andre ofrer seg.
9. Gled partneren din! Finn på noe du tror han/henne vil bli glad for, ikke det du selv ville juble over.
10. Innse at kjærlighetslivet er flatt og strevsomt til tider. Sånn er det bare!

Relaterte linker fra Klikk.no:
5 seksuelle flørtesignaler
10 måter å treffe nye menn på
10 Tips for Sikker CyberSex!
20 måter å få seg en date på
Hvordan gjøre mannen gal etter deg?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere