RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
REDDET: Da Liam Burrough kjørte gjennom Kruger National Park i Sør-Afrika kom det foreldreløse neshornet mot bilen hans. Moren er trolig drept av krypskyttere. Foto: Protrack Anti Poaching Unit.
REDDET: Da Liam Burrough kjørte gjennom Kruger National Park i Sør-Afrika kom det foreldreløse neshornet mot bilen hans. Moren er trolig drept av krypskyttere. Foto: Protrack Anti Poaching Unit.

Slik ble den foreldreløse neshornbabyen reddet

Antall drepte neshorn i Sør-Afrika ser ut til å nå et nytt toppunkt i 2014.

Så langt i år har krypskyttere tatt livet av minst 736 neshorn i Sør-Afrika. Dermed ser det ut til at 2014 vil bli et år med nytt toppunkt for antall drepte neshorn, melder thedodo.com.

Når krypskyttere tar livet av neshorn, blir også mange neshornbabyer fullstendig overlatt til seg selv.

Da Liam Burrough kjørte gjennom Kruger National Park i Sør-Afrika, oppdaget han en neshorn-baby vandrende alene langs veien, trolig etter at krypskyttere har drept moren. (Se flere bilder lenger ned i saken).

Han stopper for å ta hånd om neshornet. På Facebook-siden til den veldedige organisasjonen Protrack Anti Poaching Unit, har han delt sin historie.

- Neshornbabyen var svært dehydrert, dekket av sår og på desperat jakt etter skygge. Hun stod der og ropte ut i intet, så hvilte hun haken på døren min. Hun hadde utvilsomt mistet moren sin på grunn av krypskyttere, dette er et av områdene i Kruger som er hardest rammet av krypskyttere, skriver Burrough.

Mens en gruppe ventet på at parkvokterne skulle komme, helte de vann over neshornungen for å avkjøle den. Burrough forteller at det virket som om neshornungen hadde tillit til dem.

- Den tragiske ironien i dette er at neshornungen oppsøkte mennesker for å få hjelp, etter at det var mennesker som gjorde henne foreldreløs, sier Burrough. 

Nå er neshornet sendt til Care For Wild Africas rehabiliteringssenter, som forteller at hun klarer seg svært bra. Om hun vil bli sluppet ut i villmarken igjen er foreløpig uklart. Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere