NEW YORK (Nettavisen) Sørkoreaneren Hwang Dong-hyuk, som både skrev og regisserte «Squid Game», forteller til Indiewire at Donald Trump var en av personene som inspirerte ham til å lage den svært forstyrrende og populære serien.

Les også: Kommer med advarsel om Donald Trumps «sjokk-tropper»

PS! Denne saken inneholder ikke spoilere!

Se traileren til «Squid Game» her:

- Minner om Trump

Netflix-serien «Squid Game» har tatt verden med storm, og ligger an til å bli Netflix' mest sette serie noensinne. Bare fire dager etter at serien debuterte på Netflix, gikk den helt til topps.

Den sørkoreanske serien følger en stor gruppe blakke og desperate mennesker, mange av dem med ekstrem gjeld, som blir invitert til å gjennomføre flere runder med dødelige leker. De som lokker dem til å delta i de dødelige lekene er en enorm pengepremie.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

Nå forteller den sørkoreanske filmskaperen Hwang Dong-hyuk at ingen ringere enn den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump var en av de store inspirasjonene til serien.

I tillegg mener regissøren at en av karakteren i serien «minner han om Donald Trump».

Les også: Trump: - Jeg kommer til å knuse ham slik jeg knuser alle andre

«Bisarre premisser»

Ifølge Huffington Post skal Dong-hyuk først ha fått ideen til serien i 2008 i forbindelse med den globale finanskrisen.

På dette tidspunkt skal det derimot ikke ha vært noen interesse for serien og dens «bisarre premisser», sier han i et intervju med IndieWire.

Les også: «Koronapanikken»: - Hele greia var Ivanka Trumps idé

I årene som fulgte kom den ekstreme fremveksten av kryptovaluta, tech-gigantene - og ikke minst Donald Trump som tok over Det hvite hus.

Les også: - Dette er mareritt-scenariet om Trump skulle bli president igjen i 2025

Ifølge Dong-hyuk var denne globale utviklingen med på å inspirere ham til å kunne skrive og distribuere serien til verden gjennom en Netflix-serie.

- I løpet av de ti siste årene, har det vært en hel del problemer: Vi fikk kryptovaluta-boomen, hvor folk rundt om i verden, spesielt unge personer i Sør-Korea, gikk all in og investerte alle sine penger i kryptovaluta.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

- Deretter så vi fremveksten av tech-gigantene som Facebook, Google, og Naver i Sør-korea, og alle disse bare rekonstruerer livene våre. Det er innovativt, men disse IT-gigantene blir også veldig rike, sier han til Indiewire.

- Og så hadde vi jo Donald Trump

- Og så hadde vi jo Donald Trump som ble president i USA. Etter at alle disse hendelsene fant sted, så tenkte at det var på tide at dette showet kom ut i verden, sier Hwang Dong-hyuk.

Hvorfor det tok ti år før serien kom ut, forklarer han slik:

- Selve konseptet var i seg selv ikke realistisk på den tiden for ti år siden. Det var for bisarr, og folk trodde ikke dette var en film som kunne tjene penger. Men det var også fordi den var voldelig, noe som igjen vil skape problemer med aldersgrensen, som igjen ville føre til at målgruppen ble mindre, sier filmskaperen.

- Men så gikk det ti år, og for Netflix er distribusjonssystemet annerledes enn for filmer. Det er færre restriksjoner, så jeg kunne gå min egen vei og lage denne filmen. Og dermed følte jeg også et mindre press når det gjaldt disse utfordringene, sier Dong-hyuk.

Les også: - Derfor er dette det mest alarmerende Trump-møtet noensinne

- Trump minner om en av VIP-ene i «Squid Game»

Og ikke bare har Trumps periode i Det hvite hus vært med å inspirere filmskaperen. Dong-hyuk mener også at Trump minner han om en av personene som har en rolle i serien.

Les også: Donald Trumps niese med stikk til familien: - Definitivt den dummeste av dem alle

- Jeg synes han på en måte minner meg om en av VIP-ene i Squid Game, sier Hwang Dong-hyuk.

- Det er nesten som om han driver et game show og ikke et land, han gir på en måte folk en skrekkhistorie, sier filmskaperen.

VIP-personene filmskaperen referer til, er en gruppe superrike menn som er del av en kabal som vedder på hvem av deltakerne som overlever spillet. Dong-hyuk sier derimot ikke noe om nøyaktig hvem av VIP-ene som minner ham om Trump.

Ekstremt press for sesong 2 av «Squid Game»

Huffington Post skriver at man satt igjen med flere ubesvarte spørsmål da serien var over, og at Hwang Dong-hyuk nå er under et ekstremt press for å lande en ny sesong av suksesserien.

- Jeg føler jeg har en forpliktelse overfor mine fans å forklare at jeg vurderer å lage sesong nummer 2. Men akkurat på det tidspunktet var jeg så sliten av å ha sluttført sesong nummer 1 at jeg ikke orket å tenke på sesong 2, sier han til Indiewire.

Les også: Avslører: - Derfor havnet Donald Trump på sykehus

- Slik bør sesong 2 av «Squid Game» sendes

Det er uklart når sesong 2 kommer, men skribenten Paul Tassi i Forbes mener at Netflix da burde benytte anledningen til å endre sin publiseringsmodell.

Tassi argumenterer for at Netflix med sesong 2 av Squid Game burde gjøre et unntak og legge ut episodene på en ukentlig basis, og ikke alle samtidig.

På denne måten får man ikke vite vinneren med en gang, og episodene i seg selv vil bli samtaleemne, ikke bare selve serien.

- Dette vil da bli en serie som tar grep om hele verden i to måneder+, selv om den er fiksjon, skriver Tassi.

- Jeg forventer ikke at Netflix gjør det, men det virker som om dette er nøyaktig den type serier som en ukentlig publiseringsmodell var skapt for, skriver han.

Les også: Donald Trump er rasende: Slik reagerer Erna Solberg på de sjokkerende bildene

Her kan du lese flere saker om «Squid Game»: