Slik ble Lars Erik drept

Foto: Privat (Privat/Nettavisen)

Detaljene som vil komme fram i Glåmdal tingrett kommende uke, viser en brutal og rå drapsmann.

16.05.10 18:31

Kongsvinger (Glåmdalen): 22-åringen drepte Lars Erik Flem Andersen natt til 26. juli i fjor.

Opplysningene som framkommer i denne saken bygger på drapsmannens egen detaljerte politiforklaring, og politiets svært omfattende og grundige etterforskning - inkludert en rekke vitneavhør og tekniske undersøkelser.

Lars Erik (18) hadde stort sett hele lørdagskvelden vært på besøk hos Bjørn-Arnfinn Aaserud, som litt etter midnatt begynte å bli trøtt og ville sove. Han tilbød da Lars Erik å overnatte på sofaen.

Men 18-åringen utvekslet tekstmeldinger og snakket én gang på mobil med ei ung kvinne på Øvre Langeland, og var velkommen dit på en form for privatfest. Derfor bega han seg ved halv ett-tida videre til fots fra boligen til Bjørn-Arnfinn i Brugata like ved Gjemselund, gikk oppover Valhallvegen og hadde vennene i en leilighet i Iduns veg 10 som neste stopp på vei til sitt eget hjem i Snøhvitvegen på Vangen.

Den store lottogevinsten
Underveis støtte han tilfeldigvis på 22-åringen, som i tidlige politiavhør har forklart at han utstyrt med bajonett og luftpistol gikk rundt i julinatta med det formål å drepe noen.

22-åringen hadde litt tidligere på natta utpekt seg et annet, mannlig drapsoffer, som han med stivt og målbevisst blikk forfulgte gjennom sykehusskogen. Dette var en 30 år gammel kamerat av Lars Erik.

Foreldrene til Lars Erik Flem Andersen vil følge rettssaken i Glåmdal tingrett kommende uke.

I motsatt retning kom tre personer som var på vei for å ta en øl på Telegrafen før serveringen stengte. Denne vennegjengen reddet etter alt å dømme livet til mannen som ble forfulgt. Der og da vant han den største av alle lottogevinster, for å si det slik.

Inviterte drapsmannen
Dermed vandret 22-åringen videre på sin søken etter et drapsoffer. Tilfeldighetenes spill gjorde at han traff på Lars Erik. Begge visste hvem den andre var, blant annet ut fra at Lars Erik var en bekjent av drapsmannens bror. I tillegg var Lars Eriks søster en bekjent av både drapsmannen og hans bror.

De to ble stående og prate hyggelig sammen en stund før Lars Erik inviterte ham med videre på den lille privatfesten han skulle til. Drapsmannen takket ja. Klokka var da cirka kvart på ett om natta.

Dermed gikk de sammen videre et lite stykke, før 22-åringen brått trakk fram bajonetten og forsøkte å kutte over strupen på Lars Erik. I første forsøk mislyktes han med sitt drapsforsett.

Prøvde å verge seg
Lars Erik la på sprang i et forsøk på å unnslippe den bevæpnede overfallsmannen, samtidig som han skrek – sannsynligvis både av frykt, dødsangst og eventuelt for å få hjelp mot desperadoen som jaget ham.

Han kom ikke lenger enn snaut hundre meter før 22-åringen tok ham igjen rett utenfor inngangen til Iduns veg 2 og hogg kniven i ryggen hans, i tillegg til at han skjøt på ham med luftpistol. Deretter utviste drapsmannen en råskap som kanskje savner sidestykke i norsk rettshistorie.

Offeret forsøkte på et tidspunkt å verge seg mot kniven og ble dermed tildelt to kutt på høyre hånd, men var sjanseløs. 22-åringen tildelte offeret til sammen 35 hogg, stikk og kutt i hode, hals, overkropp, arm og hånd – de fleste i hodet og halsen. Flere av disse var dødelige, og rettsmedisinerne slår fast at offeret døde av knivstikk i hodet.

Offeret ble også tildelt flere stikk i ryggen og brystet. Drapsmannen må ha snudd på offeret, før han etterlot ham liggende på ryggen med armene langs siden.

Mange skudd
Politiet fant i tillegg en rekke små prosjektiler på drapsstedet. Obduksjonsrapporten forteller hvorfor: Offeret hadde flere små røde merker på ryggen og armen, og som skyldtes luftpistolskudd som ikke hadde trengt gjennom klær og hud.

Alt dette er bakgrunnen for at den 22-årige småbarnsfaren er tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter, og som har en strafferamme på 21 års fengsel, det vil si lovens maksimumsstraff.

Denne artikkelen er hentet fra avisen Glåmdalen.
Les flere nyheter på Glåmdalen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.