Gå til sidens hovedinnhold

Slik ble skolens prins en drapsmann

Jaylen Fryberg var svært populær på skolen. Så kom nedturen. Fredag drepte han seg selv og skjøt flere andre.

FBI jobber nå med å finne ut hvorfor 15 år gamle Jaylen Fryberg drepte seg selv og en medelev, og skadet fire andre, da han åpnet ild i kantinen i Marysville-Pilchuck High School i staten Washington.

Informasjon som hittil har kommet, viser at Fryberg hadde opplevd en kraftig nedtur før den fatale hendelsen.

Populær gutt
Fryberg var en svært populær elev. Han hadde blitt valgt til skolens prins under skoleballet, og han var med på fotballlaget.

Men den siste tiden hadde det gått nedover. Han hadde blitt utvist fra skolen for slåssing, og han hadde blitt avvist av en jente.

Flere meldinger på Twitter viser at han var i svært opprørt over bruddet. Etter bruddet i juni skrev han på Twitter: «Fuck it. Jeg kan like gjerne dø nå», skriver Daily Mail.

«Det knuste meg»
Den siste tiden før skytingen hadde han blitt mer aggressiv på Twitter.

«Ok du faans fikk meg... Det knuste meg» og «Du kommer til å gjøre meg forbanna og da kommer noe drit til å skje og du kommer ikke til å like det» ble tvitret i tiden før skytingen.

Kvelden før skytingen tvitret han «det vil ikke vare... det vil aldri vare...»

Timer etter den meldingen, gikk han inn i kantinen med sin pappas pistol i hånden. Medelever forteller at de hørte en diskusjon ved bordet før Fryberg begynte å skyte. Jenta som hadde avvist ham skal ha vært eleven som ble drept da han åpnet ild.

Stoppet av lærer
Lærer Megan Silberg pekes ut som helten etter fredagens skyting ved Marysville-Pilchuck High School i Seattle. Da Fryberg gikk inn i kantinen og åpnet ild mot sine medstudenter, løp hun inn i lokalet og tok tak i Frybergs arm. De to sloss i noen få sekunder før Fryberg rettet pistolen mot henne, men uten å trekke av. Istedenfor rettet han våpenet mot seg selv og skjøt.

- Det var hun som stoppet ham. Enten forsøkte han å lade, eller så siktet hen på henne. Hun forsøkte å flytte hånden hans vekk, og han forsøkte å skyte. Det varte bare noen sekunder fra hun tok armen til han skjøt seg selv i nakken, sier student Erick Cervantes som var en av de mange hundre elevene som flyktet i sikkerhet da Fryberg åpnet ild i kantinen.

Reklame

- Den mest behagelige skjorta jeg har hatt på meg

Kommentarer til denne saken