RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Tollvesenet)

Slik ble smugleren avslørt

Sist oppdatert:
«Møbel-frakteren» innholdt litt mer enn sjåføren ville opplyse.

Sist søndag bestemte tollerne ved Ørje å stoppe et vogntog fra Litauen. Da sjåføren, en mann på 32 år, ble spurt om hva han fraktet, ble det framvist en kvittering på fortolling av møbler.

Skannet kjøretøyet

Tollerne var åpenbart mistenksomme, for de bestemte seg for å skanne hele kjøretøyet. Og da så de raskt at det var noe mistenkelig med lasten.

Og riktig, da de begynte med lossingen dukket det opp mengder med alkohol og sigaretter. Opptellingen viste at mannen hadde med seg hele 3.456 liter øl, 1.008 liter brennevin og 39.600 sigaretter.

Planen til smugleren gikk bokstavelig talt opp i røyk.

85 kilo cannabis

I en annen trailer dagen etter, ble det av Oslotollerne beslaglagt 85 kilo hasj og marihuana, heter det på Tollvesenets nettsider.

Det betydelige narkotikapartiet ble avdekket i en nederlandsk registrert trailer på Skedsmokorset om kvelden 27. februar. De to mennene i traileren fortalte at de hadde med last til Norge og tollerne bestemte seg for å kontrollere lasten nærmere.

Narkotikahunden Tika søkte på traileren og markerte for funn av narkotika i noen pappesker. Nærmere undersøkelser avdekket 40 kilo hasj og 45 kilo marihuana i eskene.

Kontorsjef ved Tollvesenet i Oslo og Akershus, Paul Ask, forteller til Romerikes Blad at det var mer eller mindre tilfeldig at tollerne kontrollerte den nederlandske lastebilen.

- Tollvesenet kom over traileren da den sto parkert på en parkeringsplass mandag kveld. Den var lastet med gods og da er det naturlig for oss å undersøke førerne og papirene som følger med godset, sier kontorsjefen.

Han forteller at tollerne videre undersøke lasten. Der fant de seks pappesker hvor narkotikaen lå gjemt.

Romerike politidistrikt ble varslet om tollbeslaget og mannskaper derfra overtok ansvaret for de mistenkte, narkotikaen og den videre etterforskningen av saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere