*Nettavisen* Nyheter.

Slik ble spillåret 2006

2006 bød på et par interessante nyheter, en ny konsoll, mange gode spill og ikke minst noen søte babes.

22.12.06 13:40

(Spillmagasinet): 2006 var året da kampen mellom konsollene for alvor skulle starte og neste-generasjon vise hva det var godt for. Dessverre bestemte Sony seg for å utsette PS3 til neste år (i Europa), men vi fikk likevel Wii og en hel haug heftige spill.

Her er vår oversikt over spillåret 2006:

Januar

Årets første måned var omtrent like spennende som et gjennomsnittlig familieselskap.

Det eneste store som skjedde var at DS Lite ble annonsert, og diverse pornostjerner avslørte hvilken spillmaskin de likte best. Av de få spillene som dukket opp gjorde «Dead or Alive 4» mest inntrykk, men det var ikke på grunn av selve spillet.

Februar

Februar var heller ingen høydare. Selskapet bak håndholdtmaskinen Gizmodo gikk konkurs og Sony var usikre på om PLAYSTATION 3 ble ferdig i tide [5].

Spillhyllene bugnet ikke over av nye utgivelser, men det spilte liten rolle når vi fikk kose oss med «We Love Katamari» og «Shadow of the Colossus».

Mars

Endelig ble det litt fart på sakene. Spillprisutdeling Gullstikka fant sted, flere og flere og flere mente at PS3 ble utsatt og Sony bestemte seg for å forandre på PS3-kontrollen.

På spillutgivelsesfronten dreide det meste seg om det fabelaktige «The Elder Scrolls IV: Oblivion».

April

I april kunne vi fortelle dere at Paris Hilton skulle lage sitt eget spill, menn utga seg for å være damer i «World of Warcraft», og Nintendo skulle kalle sin nye konsoll Wii. «Guitar Hero» dukket endelig opp og vi i Spillmagasinet fikk kjeft av stort sett alt og alle da vi ga «Drømmefall» tre.

Månedes viktigste nyhet var likevel at virkelighetens Lara Croft var på plass i Oslo, og vi var der.

Mai

Mai betyr en ting og det er spillmessen E3, og i år dreide den seg om pressekonferansene til Sony, Microsoft og Nintendo. Et par uker etterpå annonserte Nintendo at DS Lite var på vei til Europa og Ubisoft et «Lost»-spill.

Juni

På nyhetsfronten var juni omtrent så stille som noe kan få blitt, men årets første sommermåned beviste at varmen får folk til å gjøre de merkeligste ting.

Spillutgiverne tok ikke sommerferie og topptitlene kom som perler på en snor. «New Super Mario Bros», «Loco Roco» og «Half-Life 2: Episode One» var bare noen av knallspillene som dukket opp.

Juli

Reklametyvene slo til igjen, et helnorsk «Singstar» ble annonsert og E3-arrangøren fortalte at messen skulle «omstruktureres».

August

I august fant Nintendo og Sony ut at rosa var den nye hvit, i løpet av kort tid ble en rosa PS2, en rosa DS Lite og en rosa PSP annonsert. DS dominerte salgslistene i Japan, og her hjemme kunne folk endelig forhåndsbestille PS3.

September

Skal vi se, hva var det som skjedde i september igjen. Hm, jo, PS3 ble utsatt til mars 2007 i Europa og internett var fullt av folk som sa ikke veldig pene ting om Sony. Nintendo fortalte at Wii skulle lanseres i Europa 8. desember, mens Microsoft holdt hoff i Barcelona. Samtidig fant noen ut at du blir fet, men får større sexlyst av spilling [38].

På spillfronten viste «Dead Rising» at «next-gen» ikke trenger å bety «mer avansert» - vi er fornøyde så lenge vi får et kjøpesenter, mange tusen zombier og brutale våpen.

Oktober

«South Park» baserte en episode på «World of Warcraft», vi fikk endelig satt oss ned i fred og ro med PS3, og det begynte å koste å være kar på Xbox Live. For de som liker bilder lagde vi denne saken, og toppspillene stod i kø.

«Kingdom Hearts 2», «Company of Heroes» og «Football Manager 2007» var bare noen av de mange knallspillene som kom i oktober.

November

I november oppsummerte vi 1996 og en «Frøken Dataspill»-kåring ble annonsert. PS3 ble lansert i både USA og Japan, mens Wii «bare» dukket opp i statene. I tillegg imponerte «Gears of War» og «Viva Pinata» stort.

Desember

8. desember var det endelig vår tur. Wii ble lansert i Norge, og sammen med den kom blant annet det fabelaktige «The Legend of Zelda: Twilight Princess». Litt senere i måneden avslørte Veronica Mars, eller Kirsten Bell om du vil, historien i «Assasin’s Creed».

Og til slutt må vi ikke glemme Spillmagasinet store kåring av «Årets beste spill».

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.