Har du begynt å finne fram festantrekket til 17. mai og feiringen av nasjonaldagen?

Værprognosene så langt tyder på at du også kan finne fram paraplyen.

Små lavtrykk begynner å yppe seg mot finværet som har preget deler av landet de siste dagene.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værside her

– Prognosene spriker
– Det er ennå langt fram til 17. mai, og prognosene spriker, men det er dessverre ikke noe som tyder på at det blir en høytrykksoppbygging over landet som vil gi stabilt fint vær, sier meteorolog i StormGeo i Bergen, Roar Teigen, til Nettavisen.

Det er små lavtrykk som kommer inn over Norge fra vest og sør og så vandrer nordover som preger værbildet i slutten av perioden.

– Flertallet av de prognosene vi sitter med antyder ustabilt vær over store deler av landet 17. mai. Det innebærer fare for regnbyger og et skiftende skydekke, sier Teigen.

Best i vest?
Han sier det er vanskelig å si nøyaktig hvilke deler av landet som har de beste eller verste utsiktene. Men størst sjanse for oppholdsvær synes det så langt å være på Vestlandet og i Midt-Norge.

– Temperaturutsiktene viser at det ikke behøver å bli veldig kaldt, kanskje 13 til 17 grader for Sør- og Midt-Norge og 6 til 14 grader for Nord-Norge, sier Teigen.

Nord-Norge har hatt ganske kjølig vær i helga. Der blir det mildere fram mot 17. mai. Men også der er det fare for regnbyger, og sammenhengende nedbør kan heller ikke utelukkes. I øyeblikket er det Nordland som har de beste utsiktene for 17. mai i nord.

Bedre vær i Nord-Norge

Denne uken går det mot en bedring av været i Nord-Norge. Sør-Norge får mer ustabilt vær, perioder med litt regn, kanskje torden. Det er ikke en helgrå uke, men variabelt, ifølge meteorologen. Litt lavere temperaturer må vi også regne med.

I Midt-Norge ventes en mer ustabil periode med regnbyger denne uken.