RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir Brooklyn i Gudfaren

Sist oppdatert:
I et intervju med sjefdesigneren på «Gudfaren», Steven Smith, får du vite det meste om bydelen Brooklyn i New York.

(Spillmagasinet): «Gudfaren» utspiller seg i New York på midten av 40-tallet, nærmere bestemt i de fem områdene Brooklyn, Jersey, Hells Kitchen, Midtown og naturligvis Little Italy.

Trailer:Se traileren fra filmen.

Selv om alle bydelene kan utforskes med en gang, er det en fordel å begynne der du skal, i Brooklyn. Det er også her vi begynner vår spesial.

I et intervju med sjefdesigneren Steven Smith får du vite det meste om bydelen:

Hvordan er Brooklyn i «Gudfaren».

- Brooklyn ligger ved elvebredden mellom to av New Yorks hovedbroer, Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge. Begge broene er viktige årer som forbinder Brooklyn med resten av New York. Det meste av forretnings-virksomheten foregår i denne delen av Brooklyn, og reflekterer en broket arbeiderklasse med varelagre, industrielle bygninger, havneområder, byhus og offentlige bygninger. Nær enden av Brooklyn Brigde ligger kommunehuset, et litt finere område som reflekterer Brooklyn Heights.

Hva skiller Brooklyn fra de andre bydelene?

- Brooklyn i «Gudfaren»-spillet er en veldig stilisert versjon av virkeligheten. Vi har valgt å fokusere på det industrielle området rundt elven, og det er lagt spesiell vekt på området Vinegar Hill og Down Under the Manhattan Bridge Overpass (eller DUMBO, som det blir kalt). De ytre områdene i Brooklyn er Brooklyn Heights, kommunehuset og et offentlig eiendomsområde i nærheten av det gamle orlogsverftet.

Hvilke store øyeblikk fra filmen kan du oppleve i Brooklyn?

- Et av de viktigste øyeblikkene fra filmen finner sted i Brooklyn. Du må kvitte deg med en viss forræder til familien ... Brooklyn er kontrollert av Tattaglia-familien, og med den som en tidlig motstander vil spilleren bli godt kjent med Brooklyn.

Tattaglia-familien er kjent som en gjeng sjuskete halliker og narkolangere. Reflekteres det i Brooklyn?

- Vi hadde dette i tankene da vi utviklet Brooklyn. Vi ville at området skulle være snuskete og industrielt og det er derfor elveområdet er kjernen i Brooklyn. For femti år siden var ikke dette området et særlig ettertraktet sted å besøke for vanlige folk på grunn av all industrien. På den måten er det ideelt for ulovlige aktiviteter.

Hva er favorittområdet ditt i Brooklyn og hvorfor?

- Det er to områder jeg liker godt. Det ene er rundt kommunehuset. Bygningene her gir et mektig inntrykk og det er liten park knyttet til det. Inne i parken kan spillere treffe på torgselgere. Fienden liker imidlertid å ligge i bakhold i parken. Spillere kan få noen heftige skuddvekslinger i parken, og det er slett ikke sikkert at de kommer fra det i en del.

Det andre området jeg liker, er rundt varelagrene ved elven. Jeg synes dette området gir et ekte inntrykk av Brooklyn på 40-tallet, med Brooklyn Bridge synlig på den ene siden og et digert kraftverk som kneiser i bakgrunnen. Og som med alle fiendens varelagre så er du garantert noen ubarmhjertige skytekamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere