Slik blir bryllupet

Foto: (Scanpix)

19. juni neste år gifter kronprinsesse Victoria seg med sin Daniel Westling, direktesendt på storskjermer over hele Sverige.

11.08.09 15:49

(SIDE2): Bryllupsfesten skal direktesendes på storskjermer over hele Sverige og brudeparet skal kjøre i kortesje gjennom sentrum av Stockholm.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå!

Kvelden før den store dagen skal det holdes en storstilt teltfest for Daniel og Victorias venner ved Drottningholms slott.

Folkefest
Om litt skal alle detaljene rundt det planlagte bryllupet offentliggjøres, men allerede nå kan den svenske avisen Expressen avsløre en rekke punkter i programmet.

Ifølge avisen skal det bli en folkefest uten like, og hele Sverige er invitert til å følge programmet direkte på storskjermer.

Helt siden Victoria og Daniel offentliggjorde forlovelsen i februar har det svenske hoff jobbet i det stille med forberedelsene til bryllupet.

Les: - Daniels operasjon kunne ikke vente

Generalmajor Håkan Petterson ble håndplukket til å sitte med hovedansvaret for planleggingen. Han og kronprinsessen har siden den tid hatt daglig kontakt, og allerede nå er viktige beslutninger tatt.

1,200 gjester
Ifølge Expressens kilder skal festen starte dagen før, den 18. juni, med en mottakelse i Stadshuset for de 1,200 inviterte gjestene. Deretter skal det holdes konsert for det vordende brudeparet i Stockholms Konserthus.

Les: Svindyr oppussing til bryllupet

Liten forlovelsesfest
Da paret forlovet seg i februar hadde de bare en liten fest med familie og venner. Det ønsker de å ta igjen før den store dagen - nærmere bestemt dagen før. Det skal bli skikkelig vennefest ved Drottningholms slott.

Da kong Carl Gustaf og dronning Silvia feiret sølvbryllup i 2001 hadde de en lignende fest i slottsparken, som ble avsluttet med sen discodans.

Foto: Jürgen Howaldt

Kortesje og båt
Victoria og Daniel skal vies i Storkyrkan ved slottet i Stockholm, og etter seremonien skal de kjøre kortesje gjennom sentrum av byen. Meningen er at så mange som mulig skal få se og hylle brudeparet på den store dagen.

Les: Litt av et bikiniskille, Victoria!

Ruten skal visstnok gå fra Kungsträdgårdsgatan via Kungsgatan til Vasamuseet. På Kungsgatan skal det regne konfetti over de nygifte. Der skal Victoria og Daniel innta en båt og ta sjøveien over til slottet, skriver Expressen.

Les: Victoria ville ikke kysse Daniel

Båten «Vasaorden» er den samme Victorias foreldre brukte på sin bryllupsdag i 1976. Også Norges og Danmarks kongeskip skal tas i bruk på bryllupsdagen.

Som Obama
Victoria har gjort det klart at hun vil at så mange som mulig skal få følge programmet. Det svenske hoff har sett til USA og latt seg inspirere av Barack Obamas innsettelsesfest. USAs president lot nemlig TV-kameraene følge festen, og alle som ville kunne se på offentlige storskjermer som var satt opp rundt om i Washington DC.

Visstnok skal også bryllupsmiddagen og festen inne på slottet direktesendes til folket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.