Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir de nye luksusboligene på Sæter

Byggingen av 33 leiligheter i Ekebergveien 226-228, nord for Sæter-krysset, skal trolig starte til våren.

SÆTER: Opprinnelig var det to eldre trevillaer i Ekebergveien 226-228, den ene er allerede revet.

– Vi starter rivingen av det andre huset ganske snart, sier Tom André Svenning-Gultvedt i Solon Eiendom AS.

Reguleringsplanen ble vedtatt av bystyret før ferien og rammesøknad og nabovarsler er sendt inn. Det vil trolig ta et drøyt halvår før byggingen av leilighetsbygget kan starte.

– Det er tre måneders behandling på rammesøknad og en måned på igangsettingstillatelsen. Men det er dumt å starte med byggingen midt på vinteren, sier Svenning-Gultvedt. Planen er derfor å starte til våren.

LES OGSÅ: Villaer rives, leiligheter bygges

Vil starte salget snart

Tomten hører inn under områderegulering for Sæter og faller inn under felt S2.

Alle gårdeierne på Sæter er avhengige av en rekkefølgebestemmelse som sier at ombyggingen av Sæter-krysset må være på plass før øvrige byggeprosjekter kan starte.

Det er rundt tolv gårdeiere på Sæter.

– Det er god enighet mellom gårdeierne nå, men det har tatt tid. Vi håper mye er avklart i løpet av en måneds tid, sier Svenning-Gultvedt og legger til at de jobber som om det går i orden.

– Nå driver vi med markedsmateriell, forteller han.

Planen er å starte salget i september. Visningslokalet på tomten skal stå klart i løpet av kort tid.

LES OGSÅ: Burger King kan kommer til Sæter

Luksusboliger

I prosjektet, som kalles Sæter terrasse, er det tegnet inn 33 leiligheter fordelt 3500 kvadratmeter. Snittstørrelsen på leilighetene blir cirka 105 kvadratmeter, alle med store balkonger.

sæter terrasse

SÆTER TERRASSE: Det skal anlegges en frodig hage på andre siden av bygningsmassen for Ekeberveien. Illustrasjon: A-lab/Solon Eiendom AS

– Det har vært en lang prosess for å få det slik og mange runder med PBE for å forstå hva de ønsker for Sæter. Det har tatt tid, men så blir det veldig bra også, sier Svenning-Gultvedt.

Det er det velrenommerte arkitektfirmaet A-lab (Arkitekt Laboratoriet) som har tegnet prosjektet.

– De har tegnet et bygg som vi mener er moderne og spesielt. Poenget har vært å megle mellom den konsentrerte bygningsmassen som kommer på Sæter og eneboligene, sier Svenning-Gultvedt.

De skal bruke materialer som tre og aluminium. En av landets fremste lysdesignere er også med på laget.

LES OGSÅ: Dette bygget skal pusses opp før det rives

Næring i første etasje

Det blir en næringsseksjon i første etasje, vendt mot en møteplass ved Egon. Foreløpig er det ikke avklart hva som skal inn i næringsdelen, men Solon er tydelig på at dette er først og fremst et boligprosjekt.

– Vi vil se an hva våre boligkjøpere ønsker. Men næringen er et viktig premiss for all knutepunktfortetting i Oslo, sier Svenning-Gultvedt som forteller at han har fått rundt 300 henvendelser om prospekter.

LES OGSÅ:

Dette kan bli nye Sæter

Støtter riving av bakeriet på Sæter

Nye planer rundt gammelt bakeri på Sæter