RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir den kongelige julen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Jul til fjells for kronprinsparet.

(SIDE2): Julefeiringen vil i år holdes på Kongsseteren for kongeparet.

- De får besøk av prinsessens familie, opplyser informasjonssjef Marianne Hagen til Side2.

Tradisjon
Mens det blir livlig på setra med kongeparets tre små barnebarn, så skal prinsesse Ingrid Alexandra (5) og prins Sverre Magnus (4) feire jul på hytta i Uvdal med foreldrene.

De siste par årene har prinsesse Märtha Louise (38) og kronprins Haakon (35) delt på å feire jul sammen med kong Harald (72) og Dronning Sonja (72). Sist gang begge familien samlet seg til julefeiring var i 2004 - da var alle samlet på Skaugum fordi Kongsseteren var stengt for oppussing.

Det har vært tradisjon siden kong Olavs tid å feire jul annenhvert år på Kongsseteren og hos det daværende kronprinsparets hjem på Skaugum.

Første gang på hytta
Det blir første gang kronprinsfamilien feirer jul på den knapt to år gamle hytta i Uvdal - noe som garantert vil gi dem en skikkelig hvit jul.

I fjor feiret Mette-Marit og Haakon jul på Kongsseteren, mens Märtha Louise var i Lommedalen med sin familie.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Gudstjeneste i Ris
Kongefamilien har alltid gått til julegudstjeneste 1. juledag.

Og det blir det også i år, men denne gangen blir det gudstjeneste i Ris kirke, da Holmenkollen kapell er under ombygging, opplyser Hagen.

- Kronprinsparet er på hytta i Uvdal, så de blir ikke med i den gudstjenesten, men kongeparet skal til Ris kirke, sier Hagen.

Både julaften og de påfølgende juledagene blir det julehygge med familie på Kongsseteren. Både dronningens bror Haakon Haraldsen med familie og prinsesse Astrid med sin store familie, er velkomne gjester på seteren. Det samme er kongeparets mange venner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere