RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir du 21 - for evig

Sist oppdatert:
Klærne skaper kvinnen, og et dypdykk i denne nettbutikken skaper avhengighet. Vi testet Forever 21 i det virkelige liv.

(San Francisco/Side2:) En av nettbutikkene, for oss nordmenn, som i det siste har gått som en farsott på moteblogger og på mailinglister er Forever 21 . Vi bestemte oss for å besøke butikken i det virkelige liv.

Der trikken snur
Nederst i Powell Street midt i sentrum av San Francisco finner man den enorme Forever 21-butikken. For de med liten retningssans, om man skulle besøke byen, så er det bare å følge trikkesporene. Akkurat der trikken snur finner man den tre etasjers butikken. Størrelsesmessig kan den sammenlignes med et lite shoppingsenter fyllt til randen med klær, klær, klær.

(artikkelen fortsetter under)


Vis større kart

Butikkens utvalg er like enormt som man finner på nett, og med god tid - og gode leteegenskaper kan man finne det man er ute etter. Vi var likevel mest interessert i kvalitet og utseende - i forhold til hva man faktisk så på nett.

Dommen
Kvalitetsmessig er klærne gode. Stoff, søm og annet er minst på linje med hva man får i Hennes & Mauritz. Når det gjelder snitt og passform er størrelsene godt sammenlignbare med hva man finner i Norge (small er small etc). Noen av størrelsene er på det amerikanske tallsystemet. For å finne ut hvilken størrelse som passer deg kan du bruke denne omregneren.

Med de lave prisene Forever 21 har så skal det godt la seg gjøre at ikke pris matcher kvalitet, men etter noe kort tids bruk og vask kan vi konkludere med at kvaliteten her foreløpig godt overgår prisen.

(artikkelen fortsetter under)

Prisene
Prisene på Forever 21 er latterlig lave. For en kjole kan du regne med å betale alt fra 70 til 300 kroner. Faktisk skal du lete lenge i butikken for å finne noe som koster over 300 kroner. De dyreste skoene vi fant var disse som du må ut med rundt 225 kroner for. En olabukse får du for under 200 kroner, mens en trenchcoat ikke vil kreve mer enn rundt 180 kroner fra deg.

Shopper du for å få det tilsendt i posten i Norge må du ut med porto i tillegg. Handler du for 2000 kroner må du ut med 500 kroner for ekspress-shipping (du får varene på under 10 hverdager). I tillegg må du regne med fortolling og moms i Norge, det vil si en ekstrautgift på 150-200 kr, pluss 25%. Du kan maksimalt handle for 5000 kroner, eller 20 plagg hvis du kjøper fra Norge.

Hvis du mot formodning skulle kjenne noen i USA som kan ta med seg varer til Norge er portoen på rundt 100 kroner, nesten uansett hvor mye du handler.

Her kan du sjekke kursen på dollar.

Finn din stil
Å finne fram både i nettbutikk og i butikk kan kreve sin kvinne, men heldigvis for deg har Forever 21 laget en måte for deg å shoppe raskere og mer effektivt - du velger rett og slett «Find my look» og shopper med basis i dette.

Når du så har valgt stilen din får du oversikt over klærne innenfor denne stilen:

Kort oppsummert: Prismessig, designmessig og utvalgsmessig er det ikke mange nettbutikker (eller skulle du være så heldig å være i USA, Singapore, Dubai eller Malaysia: butikker) som har en så god kombinasjon.

Her er deres nettbutikk

PS! I utgangspunktet er Forever 21 en butikk for kvinner, men det finnes enkelte tøybiter for menn også. Her finner du dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere