*Nettavisen* Nyheter.

Slik blir du en bedre kysser

Foto: (Shutterstock.com)

Få noen ideer til hvordan DU skal kysse din kjære.

22.02.10 11:01

(SIDE2): Å ta med alle varianter og utgaver av kyss som har funnet sted siden tidenes morgen er en umulig oppgave. Men her har vi samlet noen varianter:

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Enkle kyss på kinnet: Veldig lite intimt, mest vanlig mellom venner og ved familiesammenkomster.

Enkle, tørre kyss på munnen: Samme som over, intimiteten er lav og dette er ganske vanlig mellom gode venner. Jenter kysser ofte hverandre på denne måten.

Kyss med våte lepper: Når du lar tungen gli over leppene for å fukte dem før du kysser ett kyss som normalt ville vært tørt.

Leppekyss: To utgaver, hvor leppene ikke møtes, men hvor du forsiktig kysser din partners overleppe, eller underleppe. Ett kort og lett kyss, som ofte kan lede til mye mer.

Slikkekyss: Når du lar din egen tunge gli over partnerens lepper. Din partner har oftest øynene igjen og konsentrerer seg om å nyte de lette berøringene, du har øynene åpne og benytter anledningen til å lese følelsene som står skrevet i ansiktet foran deg.

Enkle, våte kyss på munnen: Den vanligste typen av kyss mellom partnere. Tunger som så vidt berører hverandre. Ett kjapt kyss som kan tenne en liten gnist.

Spennende kyss: Når to mennesker sitter å snakker, spenningen bygger seg opp, man ser hverandre inn i øynene og begge lurer på om den andre skal lene seg litt frem slik at leppene kan møtes. Ofte sett på film og går ofte over i lidenskapelige kyss.

Lidenskapelige kyss: Her er det ikke bare leppene som møtes, kropp blir presset mot kropp og hender legger ut på vandring. Selve kysset omfatter gjerne litt tungelek¿

Tungelek: To tunger som møtes og leker med hverandre, bare så vidt mellom leppene.

Lette Tungekyss: Neste trinn etter tungeleken, og trinnet før noe som ofte minner om fribryting mellom to tunger.

Kraftig tungekyss, eller fribryting: På godt norsk kalt skikkelig klining. Ofte sett på utesteder like før stengetid og under selve sex akten. Her utforsker tunger det meste som er å finne i din egen og partnerens munn. Bare husk at det er ikke en konkurranse hvor målet er å få din tunge så langt inn i partnerens munn som mulig.

Høylydte kyss: Når man smatter og suger uten å bekymre seg over om noe skal høre en.

Kopikyss: La din partner lede og svar med å kysse på akkurat samme måte. Godt egnet om du er usikker på hva din partner forventer/ønsker.

Kyss med åpne øyne: De fleste lukker vanligvis øynene når de kysser, i hvert fall om kysset er av den mer lidenskapelige typen. Men en gang iblant kan det være en ide å se på hverandre. Om man da ikke ønsker å skjule noen følelser¿

Tungesuge kyss: Du suger simpelthen på din partners tunge som om den var en finger. Ganske uvanelig kyss, men svært effektivt om det er utført på det rette tidspunktet.

Tannlege kyss: Bruk tungen til å utforske din partners tenner, fortrinnsvis de som er lengst frem¿ Mange liker denne typen kyss, siden en myk tunge som forsiktig glir over tennene/tannkjøttet kan sende ilinger langt ned i underlivet.

Snakke kyss: Når dere under kyssets gang fjerner leppene noen milimeter fra hverandre for å hviske frem noen små ord, før dere fortsetter kysset. Selve kysset kan være en hvilken som helst lidenskapelig variant.

Stjålne kyss: Når du simpelthen MÅ ha ett kyss og bare tar det.

Hakkespett kyss: Små, kjappe kyss på partnerens lepper. Mest egnet til å irritere.

Klissete kyss: Innbefatter mye spytt og på det nærmeste sikling. Er ganske vanlig blant de som er uerfarne med tungekyss. Denne typen kyss egner seg godt til oralsex, siden spyttet fungerer som glidemiddel. Bør ikke utføres munn til munn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.