*Nettavisen* Nyheter.

Slik blir du en blond babe

Foto: Getty Images/All Over Press

Eksperten forteller deg hvordan du får perfekte blonde lokker.

14.05.12 09:39

(SIDE2): Å farge håret blondt er ingen enkel sak, og man bør lytte til ekspertene før man går til drastiske steg.

Nicola Clarke kan sies å være en ekspert på hårfarge. Hun har 20 års erfaring innen hårfarging, og jobber som kreativ fargeleder for John Frieda.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Clarke har jobbet med kjendiser som Cate Blanchett, Gwyneth Paltrow, Kate Moss og Kate Winslet, og i magasinet Daily Mail har hun gitt sine tips til hvordan man vellykket farger håret blondt.

Hjemmefarging
I dag er det en mengder gode produkter for hjemmefarging ute på markedet, og disse kan være et godt alternativ for de som ikke har tid eller råd til å gå jevnlig til frisøren.

Men, skal du farge håret blondt og dette innebærer at du må endre fargen din med flere nyanser, så anbefaler Clarke at man oppsøker en salong for å få et godt resultat.

Trend
I fjor var trenden platinablondt hår, gjerne i kombinasjon med en superkort frisyre, slik som Agyness Deyn. Dette kan funke bra når man er ung, men Clarke anbefaler å gå for en litt mer luksuriøs og naturlig blond farge denne sesongen.

I år skal man være glamorøs, og fargen skal ifølge eksperten ha litt shimmer i seg.

Kjendisfavoritt
Clarkes favorittkjendis med blondt hår er Debbie Harry, og fargeeksperten mener hennes blonde lokker er til like stor inspirasjon den dag i dag.

Hud og hår
Det er viktig å velge riktig blond tone til huden din.

Clarke anbefaler de med lyse farger å gå for vågale blonde farger som for eksempel platinablond og asketoner. For de med medium hudtone bør gå for varmere, mer gylne toner. Har man mørk hudtone bør man gå for mørkeblonde farger.

Naturlig
For å få et så naturlig utseende som mulig, bør man holde den blonde fargen kun en til to nyanser lysere enn sin naturlige hårfarge mener eksperten.

Rask løsning?
Det er ingen rask løsning til en blond «look», og Clarke anbefaler de som ikke er villig til å investere tid og energi på håret sitt til å unngå å farge håret blondt.

Øyenbryn
Mange velger å farge øyenbrynene når de farger håretk, for at det skal se mer naturlig ut. Eksperten mener imidlertid at mørke øyenbryn med blondt hår fungerer bra, som for eksempel hos Madonna. Om man vil lysne øyenbrynene bør man gå til en ekspert for å få gjort dette.

Rødt hår
Også de med rødt hår kan farge lokkene blonde. Det er da viktig at man går til en frisør, hvis ikke kan resultatet, ifølge eksperten, bli mislykket.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også: Disse er single der du bor


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag