*Nettavisen* Nyheter.

Slik blir du en god nettflørter

Har du tenkt å bruke nettet som flørtekanal? Flere hundre tusen gjør det i måneden. Her er de ti tipsene du trenger å ta med deg på veien for en lykkelig utgang.

16.09.04 09:27

1. Vær mest mulig ærlig.

Skal du faktisk finne deg en partner er det ikke et sjakktriks å late som om du har lest bøker du aldri har hørt om eller liker musikk du ikke kan fordra. Det er alt for lett å gjennomskue. Bytt gjerne bilder, men sørg for at bildene du sender er bilder som viser hvordan du faktisk ser ut. Det beste er å ha et godt bilde på profilen.

2. Bruk tid på din egen profil

Fortell hvem du er, få gjerne en venn eller venninne til å hjelpe deg. Be de skrive hvem du er, ofte kan det være føre til gode presentasjoner. Det er ikke nødvendigvis slik at musikken du liker er det viktigste med deg, og selv om du ikke tror det er du relativt unik. Noe dine venner vet.

3. Søk og du skal finne

Bruk søkeverktøy, personlighetstester og grupper for å finne ut hvem du skal møte og hvem du bør ta kontakt med. Jo mer aktiv du er, jo mer er det sannsynlig at du finner riktig person.

4. Velg med omhu

Å ta kontakt med flere hundre samtidig er som å stå i Karl Johan og rope "Jeg vil ha en date." Det er ikke spesielt effektivt. Velg ut folk du synes virker interessante og skriv en melding som forteller hvorfor nettopp du tar kontakt med den personen du har sett deg ut.

5. Prøv og feil

Det er ikke slik at du nødvendigvis finner den store kjærligheten på første forsøk. Noen ganger må det fire-fem dater til, men fortvil ikke - blant alle fiskene er det sannsynligvis noen du vil ha også. Det er ikke nederlag å gå på en date som ikke ordnet seg.

6. Gå fram i riktig tempo

Begynn med å sende meldinger, etterhvert kan man prøve Messenger og så en telefon før man møtes. Det er alltid bra å faktisk ha pratet med noen man skal møte.

7. Den første daten

Den første daten bør være på et sted med flere mennesker og en mulighet til å avslutte daten raskt, men også samtidig åpne muligheter for forlengelse. Kafeer og puber er veldig gode steder.

8. Oppdater profilen din

Ikke ha en profil som er statisk, sørg for at du oppdaterer med nye bilder, ny tekst og gjerne bruk dagbokfunksjoner og gjestebok. Da får du vist mye mer av deg selv.

9. Bruk bilder riktig

Bildegallerier og profilbilder er ment for å vise fram hvem du egentlig er, og vise deg fra den siden du føler at folk bør se. Tenk på hvilke bilder du skal bruke, men vit også at profiler med bilder har 4-5 ganger så mange besøk som de uten.

10. Vær hyggelig mot alle, men bestemt

Det er ingen vits i å ha kontakt med mennesker du ikke føler at det er noe vits i å snakke med. Får du meldinger fra folk du ville unngått på et utested eller som slettes ikke er noe for deg kan du bare slette dem, og heller konsentrere deg om de du liker.

Her kan du besøke SprayDate

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.