Slik blir du hot på stranden

Glem g-streng i tyggisfarger om du vil være hot på stranden neste år. Her er designerenes favoritter.

15.09.05 14:06

(SIDE2): Denne og neste måned, viser verdens beste designere hva de vil ha som trend neste år. I New York startet det sist uke, og til helgen står London for tur.

Det er mange som ikke viser badetøy, men de som har tatt det med i sin kolleksjon, synes samstemte: Dropp fargene og de mest vulgære snittene neste år. Nå skal det være stilfult og elegant, i et uttrykk som helt klart gir assosiasjoner til Hollywood-glam på midten av 1900-tallet.

Carmen Marc Valvo viste en hel kolleksjon i svart og hvitt. Også badetøyet var holdt i disse fargene, noe som klart er lekkert mot solbrun hud. Stilen er ren, klassisk og med lekre detaljer som strassbesatte «smykker» i skjøtene.

Michael Kors la seg også på nøytrale farger i bademoten. En fellesnevner for ham og flere designere er at det er glidende overganger mellom det som er tradisjonelt badetøy - og klesplagg som da kan brukes som lett sommerpåkledning, eller for eksempelbikinitopper som brukes til mer påkledte antrekk.

Og kamiflasjemønster i militærstil ser ut til å bli det store for den mønstrete bikinien.

Før helgen hadde Rosa Cha visning, og hun hadde valgt noe mer farger i badetøyet. Men likevel er inntrykket mer dempet enn slik det har vært de siste årene, med kraftige farger og pasteller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.