RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir du infisert

Tenker du at sikkerhetshull på datamaskinen ikke er så farlig? Da bør du se denne videoen.

Nærmest hver uke ser vi nye oppslag i mediene om nyoppdagede sikkerhetshull «som gjør at ondsinnede hackere potensielt kan ta kontroll over datamaskinen».

Det kan ramme deg
Er du som folk flest, tenker du kanskje at dette bare er skremselspropaganda og at slike sikkerhetshull aldri rammer deg. Det kan være en farlig holdning.

Tidligere i år holdt sikkerhetsselskapet McAfee en presentasjon der de viste hvordan en sikkerhetssvikt i Internet Explorer kunne åpne for at forskjellig spionvare kunne snike seg inn på datamaskinen i samme øyeblikk som du gikk inn på en nettside.

Se videoen i bunn av artikkelen.

Skjer helt automatisk
Det er ikke lenger slik at du må trykke på et vedlegg i en e-post, eller godkjenne installasjon av ting du ikke vet hva er, for at du skal kunne bli infisert.

En hvilken som helst nettside som hackere har fått tilgang til kan potensielt inneholde slike funksjoner. Det gjelder også nettsider som du normalt sett kan stole på.

Etter å ha blitt infisert kan maskinen din potensielt bli brukt til å sende ut spam, delta i tjenestenektangrep (DDoS) eller nettkriminelle kan få full tilgang til alle dine personlige dokumenter og ting som kredittkortnummer.

Hold maskinen oppdatert
For å unngå at du bli utsatt for slike angrep er det viktig å installere oppdateringer til både nettleseren og operativsystemet ditt med en gang de kommer. Helst bør du aktivere automatiske oppdateringer. Anti-virus, anti-spyware og brannmur er også viktige verktøy.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere