RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir du kvitt cellulittene

Cellulitter rammer mange kvinner, og er vanskelig å bli kvitt. Massasje er en deilig måte som kanskje kan hjelpe deg med å bli kvitt hudplagen.

Hva er det?
Appelsinhud, eller cellulitter, dannes av fett i underhuden. Huden vår består av tre lag, og det er det innerste laget som er skyld i cellulittene. Det ligger en del naturlig fettvev i dette hudlaget, men når laget blir mindre tøyelig fylles det med for mye fett. Fordi det er mer fett enn vanlig, presses huden utover. Huden over bindevevsfibrene i huden trekkes innover, og dette danner cellulittene.

Hvorfor får du det?
Det kan være mange grunner til at du får cellulitter. Dårlig blodsirkulasjon, røyking, feil kosthold, allergier, prevensjonsmidler, antibiotika og hormonell ubalanse i overgangsalderen er noen av grunnene til at det oppstår. Arv er også en viktig faktor, og er grunnen til at også unge jenter blir plaget av appelsinhud. Kort sagt er det flere grunner til at akkurat du kan få plagen.

Hvordan bli kvitt det?
Det er mange som påstår at de kan fjerne cellulittene, og det florerer av råd som at du må drikke mye vann eller kjøpe dyre kremer. Dette er ikke nødvendigvis sant.

Siden en av grunnene til at cellulittene kommer kan være dårlig lymfesystem, svak blodsirkulasjon eller dårlig lever, kan forandring i dietten være med på å hjelpe. Det er hevdet at dersom 75 prosent av det du spiser er råfor – som rå frukt og grønnsaker – vil cellulittene stoppe å vokse videre. Agurk og vannmelon anbefales av noen på grunn av vanninnholdet.

Det beste rådet er å bruke musklene i lårene. Trening får fart på systemet, og både stoffskiftet, blodsirkulasjonen og lymfene får det bedre med trening.

Prøv massasje
Massasje er også en metode du kan bruke for å bli kvitt den irriterende huden, i tillegg til at den er svært behagelig. Det å ta på huden er bra i seg selv, og dersom du finner en god massør kan huden bli glatt og fin.

For å la massasjen hjelpe så godt som mulig, finnes det mange massasjeoljer som skal være bra mot cellulitter. Forskere påpeker at det ikke holder å bruke massasje, du er nødt til å både trene og spise riktig i tillegg.

Hvis du skal kjøpe massasjeoljer, må du passe på at klistrelappen på flasken forteller det latinske navnet på planten den er dannet av, det norske eller engelske navnet er ikke nok. Dette er fordi du må vite nøyaktig hvor oljen kommer fra, så du vet hva du bruker og at resultatene blir som du ønsker.

Fjerner fettvevet
Det burde også stå på flasken hvilken del av planten som er brukt, fordi de ulike delene kan gi forskjellige virkninger. Du bør dessuten finne ut så mye som mulig av anbefalinger eller advarsler om oljen på forhånd. Dersom du får behandling for en lidelse, bør du sjekke om oljen kan påvirke behandlingen.

For å sjekke virkningen av massasje mot fettvet, ble forskningsprosjektet ShapeMassage Metoden gjennomført. Prosjektet gikk gjennom ti uker ved hjelp fra elitelaget til Gjøvik-Vardal håndballklubb. Målet for prosjektet var å se om man kunne redusere fettvev ved hjelp av massasje med personer som trente aktivt.

Spillernes fettprosent ble målt i forhold til muskel- og skjelettmasse ved hjelp av DEXA-målinger. Grunnlaget for prosjektet var blant annet å finne ut hvorfor kvinner som trener mye likevel har fettdeponier på hoftene og lårene. Resultatet viste at fettvevet ble redusert gjennom intensiv massasje.

Virker det?
Mozons hudlege Ole Fyrand mener at man ikke skal bruke penger på anti-celulittmidler.

- Alle slags algeekstrakter, massasjevotter og ’you name it’ er bløff og bortkastede penger. Det eneste som kan hjelpe noe er å holde vekten nede og derved redusere fettlagrene mellom bindevevsfibrene, skriver han i en artikkel på Mozon.

Flere saker fra Mozon:
Syk av stekepannen?
Løper for livet
Vil dette gi meg større pupper?
Frisk med larver og mark
Disse urtemedisinene virker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere