*Nettavisen* Nyheter.

Slik blir du kvitt sjalusien

Foto: (Shutterstock)

Ta tak i problemet - selv om du bare er skapsjalu

11.01.10 15:06

(SIDE2): Alle har en eller annen gang kjent det grønne sjalusimonsteret komme snikende. Den svenske coachen Elizabeth Gummesson gir deg råd om hvordan du blir kvitt det, skriver svenske Aftonbladet.

Sjalu eller misunnelig?
Gummeson mener det er viktig å skille mellom hva som er sjalusi og hva som er misunnelse.

- Misunnelse handler om at man vil ha noe som noen andre har. Når man er sjalu er forholdet nesten motsatt; man har noe som man er veldig redd for å miste.

Tabu
Som regel tenker de fleste på kjærlighetsforhold når ordet sjalusi dukker opp. Men det kan like gjerne gjelde venner, søsken eller på arbeidsplassen. Gummesson mener det er vanskeligere å ta opp disse formene for sjalusi.

- Det er ofte lett å ta opp hvis man er sjalu på ei venninne av kjæresten. Men hvem vil vel si at de er sjalu på søsteren sin, eller sin beste venns hyggelige nabo? Det er tabu, sier hun.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Destruktivt
Mange mener det er sunt med litt sjalusi. Det kan øke spenningen og sikre at dere ikke tar hverandre for gitt. Det kan være et tegn på at du faktisk bryr deg mye om den andre personen. Men Gummossen mener at all type sjalusi bør trekkes opp med roten.

- Jeg synes at også den som bare er litt sjalu burde jobbe med det. Sånne følelser fører sjelden eller aldri til noe bra. Tvert imot kan det være drepende, både for den det går utover og for den som dras ned i destruktive følelser.

LES OGSÅ:Bli kvitt sjalusien

Sett ned foten
Gummossen råder deg til å til å stupe ut i situasjoner der du kan bli sjalu. Det er viktig å være modig og direkte, om du skal få bukt med problemet. Hun mener denne reisen er verdt hvert eneste steg. I tillegg er det viktig at den sjalusien går utover setter ned foten, og ikke aksepterer noen former for utbrudd og forhør

- Å sette en stopper er faktisk en måte å vise respekt på, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.