Slik blir du populær på Facebook

Foto: (Teknofil)

Her er hemmelighetene som får folk til å se deg.

26.10.10 11:15

[Teknofil.no]: Hver gang du skriver noe på Facebook skal det dukke opp i nyhetsoppdateringen til alle vennene dine. Men det er bare i teorien.

For noen av oss vil oppleve at ingen ser det vi skriver, mens andre blir sett nesten uansett hva de lirer av seg.

Hvorfor er det slik?

Egen algoritme
Faktum er at Facebook bruker en intrikat algoritme som vekter hvem som er våre ekte venner, og ikke minst hvem av disse vennene som er mest interessante.

Du har sikkert lagt merke til at det aller meste av oppdateringer du ser kommer fra dine nære venner. Gamle klassekamerater og kollegaer du ikke har kontakt med ser du heller ikke så mye til.

Akkurat den samme filtreringen gjøres på deg og dine poster.

Og her er det livets harde realiteter som ligger til grunn. Anser Facebook deg som en person med få venner og lite appell, ja så tar de og velger bort postene dine på bekostning av personer som er populære fra før.

PS:Synes du at du er for populær på Facebook? Da bør du lese disse 10 triksene

Slik fungerer det
Nå har journalister i The Daily Beast satt seg ned for å finne ut nøyaktig hvordan Facebook går frem for å anslå din popularitet. De laget en egen testkonto og eksperimenterte for å avdekke algoritmen som ligger bak. Nå har de avslørt hvordan den fungerer.

Her er fem triks som sørger for at Facebook gjør deg populær:

 1. Få mange "likes"
  Dersom du skriver mange poster uten at noen gir dem tommel opp, kommer du til å bli nedprioritert i fremtiden.

 2. Eller bedre, få mange kommentarer
  Hver gang noen kommenterer posten din vil du bli synlig for vennene deres. En kommentar er også mer verdt for populariteten din enn en "like".

 3. Bruk linker
  Facebook prioriterer å vise poster med linker fremfor statusoppdateringer med bare tekst. Dette er trolig fordi linker pleier å skape mer engasjement og tilbakemeldinger.

 4. Eller bedre, bruk foto og video
  Linker er bra, men Facebook belønner deg enda mer for å dele nye bilder og videoklipp. Dette er en sikker måte å komme seg inn i nyhetsfeeden til mange av vennene dine.

 5. Ny? Da må du vise deg frem
  Er du fersk på Facebook så må du bevise at du er verdig tid på nyhetsfeeden. Daily Beast postet hundrevis av statusoppdateringer uten at noen av deres nye venner så et pip. IKke før folk begynte å gi respons skjedde det noe. Med andre ord: Før du har fått en dose likes og kommentarer, er du nedpriotert på bekostning av den etablerte garde av brukere.

Listen fortsetter:
Se de fem siste triksene på Teknofil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Facebook,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag