Slik blir du skolens heteste

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Skole er selvfølgelig først og fremst om utdanning, men det er bittelitt om flørting også. Her er tipsene.

22.10.09 14:18

(Side2:) Skole er så mangt. Det er lekser, det er pensum og det er eksamen. Samtidig er det også det største sjekkemarkedet du noen gang kommer til å oppleve. Inneimellom all lesingen, og alle eksamenene du skal igjennom så kan du følge noen enkle triks for å bli lagt merke til, hvis det er målet. Triksene kan passe spesielt godt dersom du kommer til et nytt sted, om det er i det store utlandet eller det lille innlandet.

For å bli lagt merke til i en gruppe er det noen enkle grep som skal til, som ikke krever en spesiell klesstil eller noe annet.

1. Lytt til andre
Hvis du er en person som lytter til andre så vil du bli oppfattet mer positivt. Det vil igjen reflektere på deg som en interessant person.

2. Delta i samtalene
Er du sjenert er det selvfølgelig vanskelig å tørre å si noe, men du bør komme med innspill på det folk sier. Velg samtaleemner hvor du føler deg hjemme.

3. Vær aktiv
Det er ikke slik at du må delta på alt, men du bør delta på noe - selv om det er ting du kanskje ikke i utgangspunktet er så interessert i.

4. Har riktig holdning
Hold ryggen rak, og smil. Det er enkelt, i utgangspunktet, men effektivt.

Likevel må du først bli en del av en gruppe, og det kan være vanskeligere enn å faktisk delta i en når du først er med. Det er flere måter dette kan gjøres på som ikke er alt for vanskelig.

1. Bli engasjert
Det er alltid mange studentgrupper og aktiviseringsmuligheter rundt en skole. Bli med på en lesegruppe, en gruppe som jobber med en sak du tror på eller en idrettsgruppe. Velg noe du ønsker å gjøre, og ikke si til deg selv at du ikke er god nok. Du er etter all sannsynlighet det. Husk at for eksempel i USA er disse gruppene selve greia på skolen (bortsett fra lesingen), og at det kan lønne seg å være med på flere enn bare de internasjonale gruppene du uansett er med i...)

2. Meld deg frivillig
Den enkleste måten å treffe mange på, og få oppmerksomhet på er å arrangere noe. Enten det er en grillfest eller et avslutningsball. Den mest populære er den som bestemmer hvor folk skal sitte...

3. Snakk foran de andre
Det vanskeligste av de alle, men er du i en skolesituasjon kan det være smart å bli sett. Spesielt foran de andre. Hvis det er et emne du er spesielt god på kan du enkelt og greit få oppmerksomhet ved å være aktiv. Er du en person som det virker som om kan ting så kan det fort være at du blir lagt merke til, og folk vil ta kontakt med deg.

Hva så med klær? Klær er selvfølgelig viktig, men mye viktigere er hvem du er.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.