RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir fremtidens prøverom

Svette slagsmål med gjenstridige jeans i trange butikkbåser kan snart være en saga blott. Det japanske elektronikkselskapet Toshiba har nemlig utviklet et virtuelt prøverom.

I samarbeid med programvareselskapet Digital Fashion har de laget et tredimensjonalt system der du kan la din digitale dobbeltgjenger prøve klærne for deg. Dobbeltgjengeren er programmert til å se ut og bevege seg akkurat som deg selv, melder BBC.

Nyvinningen er blitt mulig først og fremst takket være store framskritt i datagrafikken de siste årene. –Bare tenk på hvor sterkt videospillene har utviklet seg, sier Toshibas forskningssjef Mitsuo Saito.

Systemet er fortsatt under utvikling, men kan være klart til bruk i butikkene i 2006, skrev BBC på sine nettsider denne uken. Den britiske rikskringkastingen antydet at det virtuelle prøverommet kan bli spesielt populært blant menn.

Det skyldes ikke at mennene er større teknologifriker enn kvinner, men at de hater å gå i klesbutikker generelt og å prøve klær spesielt. Toshiba tror på sin side at nyvinningen kan føre til et sterkt oppsving i klessalget over internett.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere