RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir fremtidsjobben

Sist oppdatert:
Jobben blir enda mer hektisk, tøff og stressende, slår svenskene fast.

De svenske forskerne ved Arbetslivsinstitutet har laget fire ulike scenarier for arbeidsmarkedet i 2012, skriver Dagbladet.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi ser tendenser fra hvert av scenariene i dagens arbeidsliv. Mens noen arbeidsgivere investerer masse i de ansatte, betrakter andre arbeidsmiljøarbeid bare som en kostnad, sier prosjektleder Lars Hansén til Dagbladet.

1. Kamp for å overleve
Alt måles i penger, kvinner havner ofte i ufrivillig i deltidsjobber, høy arbeidsledighet kan øke prestasjonskravet og senke kravene til arbeidsmiljøet. Man må prestere maksimalt hele tiden, det er ikke rom for familieproblemer, arbeiderne er erstattelige.

2. På egen hånd
Tydelige arbeidsoppgaver som utføres på jobben, sjefen er coach og mentalt tilstede, noe som krever mange sjefer, mens maskiner og roboter tar over enkelte arbeidsoppgaver, hovedoppgaven blir å redusere sykefraværet, arbeideren er unik, men det er null interesse for treningsbidrag eller fruktkurver

3. Sjefen følger deg hjem
Sjefen blander seg bort i alt du gjør, men setter arbeideren i fokus, med coaching, kursing og overvåking, man er aldri ferdig på jobben, arbeidsoppgavene er utydelige og pågår hele døgnet, viktige arbeidere får bedre betingelser enn de mindre viktige

4. Bevis at du er frisk
Man må svare på spørsmål om alkohol- og røykevaner, søvn- og matvaner og planer om å få barn, de ansatte blir risikovurdert før de blir ansatt, livet legges opp etter jobben og prosjektstillinger blir vanlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere