En høytrykk som ligger over over Storbritannia og Kontinentet setter dagsorden for været her til lands de nærmeste dagene. Høyttrykket fører nemlig til at lavtrykkene transporteres på nordsiden, og dette er et værsystem som gjør seg gjeldende til godt ut i neste uke, ifølge meteorologene.

For noen gir det ruskevær - for andre utsikter til sol og pent vær.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her.

Grått i nord fredag
Nettavisen har snakket med meteorolog Inge Johannessen ved StormGeo om helgeværet. Her kan du se hva som venter deg.

I Nord-Norge ventes det fredag gråvær. Øst for Nordkapp og Finnmarksvidda ventes opphold, i Vest-Finnmark ventes sludd og snø. Det ventes også noe regn eller sludd på kysten av Troms. Etter hvert kommer det også noe snø over Troms. I Troms og Finnmark vil det blåse sør- og sørvestlig kuling.

I Nordland ventes det i all hovedsak skyet vær, sludd på kysten, snø i innlandet og fjellet.

Nedbør og vind
I trøndelagsfylkene, Møre og Romsdal spår meteorologen perioder med snø i innlandet og sludd og regn på kysten. Vinden vil variere fra sørøstlig til sørvestlig retning.

På Vestlandet sør for Stad ventes det natt til fredag snø i innlandet og i fjellet. Fredag formiddag er nedbøren ventet å gå over til sluddbyger, sludd og snø. På ettermiddagen blir det kortvarig opphold. I løpet av kvelden og natta kommer det inn mer nedbør fra vest.

I dette området ventes det sørlig kuling og nordvestlig kuling midt på dagen.

På Sør- og Østlandet passerer natt til fredag et frontsystem som gir sludd og snø. Så vil det i løpet av ettermiddagen bli opphold og lettere skydekke.

Helgeværet i nord
For lørdag og søndag ventes det øst for Lyngsalpene i Troms skiftende skydekke og hovedsaklig opphold. Vest for Lyngsalpene blir det i all hovedsak skyet vær, perioder med snø og sludd lørdag og søndag. Det blir sørvestlig kuling.

Dette været vil gå nedover Nordland, trøndelalgsfylkene og Møre og Romsdal til og med Stad. I alle hovedsak blir det en skyet værtype. Det blir perioder med regn eller regnbyger, sludd og snø i høyereliggende strøk. Også her ventes det sørvestlig vindretning. På kysten blir det perioder med kuling.

Sør for Stad
Sør for Stad får Vestlandet skyet og opphold lørdag, så regn på søndag. I fjellet er nedbøren ventet å komme som snø. Der vil det også blåse vestlig bris.

Sør- og Østlandet
På Sør- og Østlandet vil det lørdag bli skyfritt og sol, ifølge prognosene. Det blir lite vind. Søndag blir det kanskje noe mer lettskyet eller halvskyet, men fortsatt oppholdsvær.