RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir helgeværet

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
Sist oppdatert:
Vi har snakket med meteorologen. Se hvem som kan glede seg til godvær og varme dager i helga.

Det går mot helg, mange har ferie. Du håper kanskje å nyte sola og innlede badesesongen? Nettavisen har snakket med Storm-meteorolog Roar Teigen og kan fortelle deg hva slags vær vi har i vente - og hva slags temperaturer du kan vente deg i vannet.

Nettavisens værsider: Slik blir været der du befinner deg

Venter regnskyll i Helgeland
Fredag er det fint vær mange steder i landet, men noen steder disig med lavt skydekke. På værkartet er det regn blant annet i Nordland. Meteorologisk institutt har også sendt ut et obs-varsel for mye lokal nedbør sør i Helgeland, så der er det regntøy og paraply som gjelder.

– Hvem får det beste og verste været lørdag?

– Lørdag venter vi et lavtrykk nordover mot Finnmark. Det blir regn utover dagen og fare for torden. Men det kan også bli sol enkelte steder, sier Storm-meteorologen. I Nordland og Troms ventes det en skyet værtype med regn og kanskje torden. I Midt-Norge blir det også en grå dag med lengre perioder med regn. Sør på Vestlandet ventes det grått vær, litt regn utover dagen, men gradvis lettere. Sola kan titte fram. På Sørlandet ventes det fortsatt bra vær lørdag, mens det på Østlandet er mer variabelt, stort sett halvskyet med enkelte regnbyger, hovedsakelig om ettermiddagen.

– Hva slags temperaturer kan vi vente oss lørdag?

– I Finnmark kan temperaturen komme opp mot 20 grader, mens ellers i Nord-Norge venter vi temperaturer mellom 10 og 15 grader. I Midt-Norge ventes det noe kjøligere vær med temperaturer rundt 10 grader. På Vestlandet sør for Stad ventes det temperaturer mellom 14 og 18 grader, mens det for Østlandet ventes opp mot 20 grader flere steder, sier Teigen.

Mer nedbør i nord
Søndag venter meteorologen mer nedbør i nord. I Midt-Norge vil været bedre seg, Vestlandet vil få mye bra vær mens Østlandet får lite skyer og pent vær, ifølge varslene fredag formiddag.

Slik er badetemperaturene
Og i vannet er det badetemperaturer til å leve med. På Ingierstrand i Oppegård kommune, der det nyopppussede stupetårnet ble innviet torsdag, er det fredag morgen 19 grader, ifølge Friluftsetatens oversikt.

Sjekk badetemperaturer i Oslo her(Friluftsetaten)

De som kan skilte med temperaturer over 18 grader i vannet akkurat nå er blant annet Reiårsfossen camping i Setesdal, der vanntemperaturen fredag er 19,6 grader, ifølge oversikten på yr.no.

Fint lørdagsvær i sør
Et lavtrykk over Sør-Norge sørger for spredte regnbyger og litt kaldere vær i store deler av landet på fredag. Utover lørdagen blir været derimot fint i Sør-Norge. Søndagen blir også sommerlig helt nord til Helgeland, selv om meteorologene ikke kan varsle strålende sommer, skriver yr.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere