RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir Jersey i Gudfaren

Sist oppdatert:
I et intervju med sjefdesigneren på «Gudfaren», Steven Smith, får du vite det meste om bydelen Jersey i New York.

(Spillmagasinet): «Gudfaren» utspiller seg i New York på midten av 40-tallet, nærmere bestemt i de fem områdene Brooklyn, Jersey, Hells Kitchen, Midtown og naturligvis Little Italy.

Video:Lodd stemningen i New Jersey.
Trailer:Se traileren fra filmen.

Vi har allerede tittet på Brooklyn, og denne gangen er turen kommet til Jersey. Sjefdesigner Steven Smith gir et lite innblikk i hva spillere kan forvente seg:

Hva er det som gjør New Jersey unikt i «Gudfarens» verden?

- New Jersey er det eneste nabolaget i «Gudfaren» som føles annerledes enn de andre områdene. Det er basert på en tradisjonell amerikansk småby, av typen du finner rundt Manhattan. De fleste bygningene er laget av murstein, og er ikke så høye, vanligvis to eller tre etasjer. Mange av kvartalene i byen er ikke bygget opp av leilighets-komplekser, men snarere adskilte hus som ofte har en liten forretning på hjørnet. Det mest bemerkelsesverdige i New Jersey er torget i midten av nabolaget i spillet. Her har du en rekke ulike offentlige bygninger som bank og kirke.

New Jersey blir regnet av mange som nordøst-statenes verste høl. Vises dette i det hele tatt i «Gudfaren»-versjonen av Jersey?

- I «Gudfarens» verden er New Jersey et nabolag med industriell atmosfære. Dette var typisk for samfunn i 1940-årene som lå ved siden av vannveier. Det er et boligområde som ligger ved Hudson-elva, så her finner du lagerbygninger, kraftstasjoner og godsterminaler.

Hva slags type research måtte gjøres for å komme frem til en realistisk versjon av New Jersey i 1945-1955?

- Vi begynte med å se på luftfotografier av regionen som lå ved Hudson-elva i New Jersey. Mye av området ser ut som et rutenett, så små ting som parker, gater som går i spiss vinkel på rutenettet og godsterminaler i urbane distrikter ble viktig for å lage området som skulle representere New Jersey i «Gudfarens» verden. Disse elementene, sammen med Lincoln- og Holland-tunnelen i nord og sør la grunnlaget for New Jersey-nabolaget. Det ble også gjort mye research vedrørende hva slags type bygninger som er representative for mange av nabolagene som ligger rundt Manhattan, som toetasjes butikkbygg og enkeltstående hus.

Stracci-familien regnes som Slakterne fra Jersey, takket være sine hensynsløse forretningsmetoder. Hva slags type problemer kommer du opp i hvis du snoker rundt i New Jersey?

- Når spillet begynner, er de fleste av foretakene i New Jersey eid av Stracci-familien. Derfor gjelder det å være forsiktig når man etter hvert skal ta over disse og får uønsket oppmerksomhet fra Stracciene. Hvis du blir skadet må du være forsiktig når du leter etter et skjulested eller et sykehus. Du ser medlemmer av Stracci-familien overalt i gatene i Jersey. Og hvis du kikker deg litt rundt på godsterminalen, kan det hende du finner noe spennende, for ikke å si farlig.

Hva er favorittområdet ditt i Jersey og hvorfor?

- Jeg liker området rundt hovedkvarteret til Stracci-familien og godsterminalen. Spilleren har tre forskjellige steder å gå inn, så det gjelder å velge hvilket sted som er best når man skal angripe. Godsterminalen er et stort, åpent område der det er mulig å riste av seg eller nøytralisere kjøretøyer som ligger på hjul. Det er også en av veiene inn i hovedkvarteret til Stracci-familien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere