*Nettavisen* Nyheter.

Slik blir Joker Merida

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

- Dette ønsket har alltid ligger der, sier Gino van Oudenhove.

17.11.10 08:39

RØA (procycling.no): 12 mann, 2 oppstillinger, 3 sportsdirektører og splitter nye Merida-sykler. Oppgraderingen av Team Joker Merida foran 2011-sesongen er selve barndomsdrømmen for sykkelgale Gino van Oudenhove.

- Jeg har ønsket meg dette veldig lenge. For min del er det stort endelig å kunne kjøre med dobbelt sett gjennom sesongen. I fjor tæret vi veldig på rytterne våre og fikk heller ikke den oppmerksomheten vi fortjente, sier sportsdirektøren til procycling.no.

Da han og daglig leder Birger Hungerholdt i Interspons AS endelig ble enige om å satse, var endringene voldsomme.

Den norske talentfabrikken
I løpet av noen hektiske uker etter norgescupavslutningen i Sandnes ble tempospesialisten Reidar Borgersen, Adrian Gjølberg (Plussbank Cervélo), Christer Jensen (Team Ringeriks-Kraft) og Mats Lohne hentet inn.

Ved å øke stallen fra 8 til 12 mann vil også norgescupen være en prioritert oppgave foran neste sesong.

- Vi kommer til å være mer synlig i ritt her hjemme, forteller van Oudenhove.

- Med flere ryttere på laget, blir det enklere å tilpasse sesongprogrammet til enkeltrytteren, samtidig som vi overlapper internasjonalt. Vi har også signert en rekke spennende, unge ryttere som vi ønsker å utvikle over de neste sesongene. Vårt mål er å leve opp til stempelet som den norske talentfabrikken.

Fra Bianchi til Merida
Foran 2010-sesongen sendte Joker-laget ut Alexander Kristoff, Frederik Wilmann og Lars Petter Nordhaug ut i profflivet. I tillegg har Gabriel Rasch, Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd vært innom laget.

Denne uka er van Oudenhoves 12 utvalgte på samling i Oslo. Her skal rytterne selv få sette opp deler av rittprogrammet foran neste sesong. I tillegg skal tilpasning av utstyret fra Merida startes.

- For min del er jeg nesten glad for at vi bytter fra Bianchi til Merida, forteller nyankomne Reidar Borgersen og titter bort mot sin nye temposykkel.

Drømmer om Tour de France
Med større satsing øker naturlig nok også ambisjonsnivået. Sykkellaget har på kort sikt ambisjoner om å utgjøre majoriteten på U23-laget som skal i aksjon under VM i København neste år.

I tillegg skal en plan legges for å få tempoesset Reidar Borgersen i stand til å kjøre både VM og OL de neste to årene.

På lang sikt drømmer man om å oppgradere laget til Pro Continental i løpet av tre til fem sesonger. Samarbeidspartner Merida drømmer sågar å se Joker Merida i Tour de France en gang i fremtiden.

- Vi har rytterne, vi har syklene. Det vi mangler er finansieringen, så dette er en klar oppfordring til norske sponsorer, forteller daglig leder Stian Steen-Olsen i Stians Sport AS.

Joker Merida – Ryttere 2011:
Reidar Borgersen, Drammen CK
Vegard Breen (U23), Eidsvoll SK
Sondre Gjerdevik Sørtveit, Nymark IL
Adrian Gjølberg (U23), Tønsberg CK
Christer Jensen (U23), Ringerike SK
Mats Lohne (U23), Nesset CK
Christer Rake, Stavanger SK
Stian Remme, Fana IL
Vegard Robinson Bugge (U23), Horten OCK
Vegard Stake Laengen (U23), Asker SK
Ingar Stokstad (U23), Ringerike SK
Svein Erik Vold, IL Stjørdals-Blink

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag