Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir juleværet ditt

Varmt, fuktig og mildt i store deler av landet. Sjekk været i din landsdel nederst i saken.

Alle adventslys er tent og de fleste julekalenderluker åpnet. Likevel; de fleste må belage seg på en snøfattig julehelg. Årets jul blir ikke hvit og kald som de to siste.

«Varmt» mange steder
Ifølge meteorolog Inge Johannessen ved StormGeo, vil et lavtrykk fra Nord-Atlanteren med kurs mot Norskehavet, føre til perioder med nedbør fra Vestlandet og nordover til og med Vest-Finnmark. Det vil komme lengre perioder med opphold østafjells, samt øst i Finnmark.

- Bortsett fra nord på Østlandet og øst i Trøndelag så forventes relativt «varme» temperaturer fram til 26. desember, hvorpå de største positive avvikene i temperaturforholdene er konsentrert over Vestlandet og Nord-Norge, sier han.

Lite snø i lavlandet
Ifølge Johannessen vil Sørlandet, Østlandet og Fjellstrøkene i Sør-Norge i beste fall få snø på bittelille juleaften. Øst- og Sørlandet ser likevel ut til å bli årets julevær-vinnere.

- Disse områdene vil få kuldegrader og forbigående snø på torsdag. På Sørlandet vil man utover kvelden mest sannsynlig oppleve stigende temperaturer. Helgeværet vil hovedsakelig bestå av oppholdsvær og varierende skydekke, men med mulighet for kortvarige, forbipasserende skyfronter med noe nedbør. Langs kysten vil det hovedsakelig være periodevis kuling og varierende skydekke, opplyser han.

På Vestlandet og i Trøndelag vil det bli skyet og noe regn på kysten, som vil falle som snø i fjellet. I julehelgen blir det hovedsakelig skyet, periodevis regn og regnbyger.

- Det vil bli en del sludd og snø i fjellet og generelt mildt i disse områdene på julaften, sier Johannessen.

Verst i Nord-Norge
I Nord-Norge blir uken både våt og vindfull.

- På torsdag ser det ut til å bli urolig oppholdsvær med mye vind i Troms og Finnmark, mens det i Nordland vil være skyet, snø, sludd og regn. Helgeværet vil ikke være spesielt mye bedre, da blir det skyet værtype og lange perioder med nedbør, sier Johannessen.

Temperaturer på julaften i de største byene

Oslo: Maks 2°C / Min 0°C

Bergen:5°C / 2°C

Trondheim:3°C / -1°C

Stavanger:6°C / 4°C

Sjekk ditt område her

Kommentarer til denne saken