*Nettavisen* Nyheter.

Slik blir kjendisenes 2005

Espen Eckbo, Aksel Hennie og Jan Fredrik Karlsen blir pappa dette året. Hvordan takler kjendisene overgangen fra premierefester til våkenetter med barneskrik?

17.01.05 11:50

Komikeren Espen Eckbo og hans samboer Johanne Lund venter barn på forsommeren.

Skuespiller Aksel Hennie som snart er aktuell med den engelske versjonen av «Gjengangere» og hans kjæreste venter sitt første barn til våren.

Ifølge Hennie selv, som vant flere både nasjonale og internasjonale filmpriser i fjor, er den største prisen å bli pappa til et lite nurk.

Tidligere Idol-dommer og Kurt-manager Jan Fredrik Karlsen og skuespiller Janne Formoe har allerede meddelt at de venter barn til våren.

Karlsen har fra før en tre år gammel sønn, William, fra et tidligere forhold over flere år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Nytt år, nye kjendisbarn
Flere kjendisbarn er ventet inn i det nye året.

Overgangen fra å leve et liv i rampelyset til å bli småbarnspappa for første gang er ikke bare barnemat.

- Det er bare dustemikler som skylder på tidsklemma. Det er de samme mannfolka som skylder på tidsklemma, som driter seg ut på julebordet også. H vis man først har fått unger så er det prioritet nummer en, enten man er kjendis eller ei, sier Finn Bjelke til side2.no.

Bjelke er en av pionerene bak den underfundige Herreavdelingen i NRK radio.

I tillegg er han forfatter bak flere bøker som henvender seg til menn som er i ferd med å bli pappa for første gang.

- Tørr å drite deg ut! Det er ikke så farlig å ta bleia feil vei. Dessuten er det lov å bli sint. La det gå ut over døde ting! Spark løs!, sier tobarnsfaren som selv har blitt kalt en stor guttunge.

De fleste fabler fra tid til annen om at avkommet skal velge noenlunde samme karriere som vi en gang valgte - eller gjerne skulle valgt.

Om de kommende babyene til Espen Eckbo, Aksel Hennie og Jan Fredrik Karlsen går i fedrenes fotspor vites på nåværende tidspunkt ikke.

- Skuespillere bør ikke kreve mer enn at barna blir en middelmådig statist. Legg planene tidlig, men forvent ikke for mye, sier humoristen Bjelke. Selv synes han det er skremmende å se hvor mye datteren hans på ni år har arvet av lattergenet.

- Uansett er det like unikt å bli pappa. Det har skjedd tusen millioner ganger før. Men det er helt unikt for oss førstegangsfedre hver gang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Superstjerner venter barn
Mens superstjernen Jennifer Lopez nylig har lansert at hennes største mål er å bli gravid dette året, så løper andre kjendiser rundt med struttende mage allerede.

Victoria og David Beckham venter barn nummer tre i mars.

Klesdesigneren Stella McCartney, datter av Paul McCartney venter også barn i mars.

Denise Richards og Charlie Sheen blir foreldre i juni, og har erfaring fra før. Skuespillerparet har fra før en datter på ti måneder.

Videre spekulerer verdenspressen om både Kylie Minogue, Britney Spears, Jennifer Aniston og Drew Barrymore venter barn inn i det nye året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.