RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir «nye» Xbox 360

Menysystemet til Xbox 360 får en kraftig oppdatering. Få med deg alt det nye her.

(Spillmagasinet): Menysystemet til Xbox 360 er pent å se på og har en helt grei funksjonalitet. Det er likevel rom for mange forbedringer, og den første store oppdateringen er like om hjørnet.

Microsoft har i stor grad tatt hensyn til tilbakemeldinger fra brukere når de har utbedret menysystemet, som kalles «Dashboardet» i Xbox 360, og mange av endringene vil være kjærkomne.

Lettere å finne frem

Det blir først og fremst lettere å finne frem i det nye menysystemet, og innholdet på Xbox Live Marketplace (hvor det meste av nedlasting foregår) blir kategorisert mer fornuftig, skriver Gamespot.

Kategorien Media and Entertainment legges til under Marketplace, og her vil du finne filmtrailere, kortfilmer, musikkvideoer og slike ting. Per i dag slenges disse sammen med alt annet nedlastbart innhold, og er vanskelig å finne.

Spilldemoer listes også etter sjanger, temaer og spillbilder får en egen avdeling og spilltrailere skilles fra filmtrailere.

Last ned i bakgrunnen

I dag kan brukere laste ned mengder av innhold til sin konsoll, men ikke helt uten irritasjonsmomenter. Konsollen låses til nedlastingen er ferdig, og med demoer opp mot 1GB tar det lang tid før du kan bruke den igjen.

Dette blir nå historie. I det nye systemet kan du sette opp til seks nedlastinger i kø og prioritere dem, og dermed kan du surfe videre på systemet, lytte til musikk og til, starte spill og så videre.

Onlinespilling vil dessuten ikke være et problem. Dersom du starter et slikt spill, vil nedlastingen i bakgrunnen pause for å unngå tregheter i spillet og fortsette når du er ferdig med å spille.

Når en nedlasting er ferdig slipper du nå å bla deg gjennom menyer for å finne frem til innholdet. Klikk på Play når du blir bedt om det, og innholdet vil starte.

Mer mulitmedia

Funsjoner knyttet til multimedia-delene i Xbox 360 blir også oppdatert. Du kan for eksempel spole frem og tilbake i trailere, opp til 16 ganger avspillingshastigheten.

En DVD vil starte automatisk der du stoppet den sist, og Xbox 360 skal lettere finne riktig artist- og låtnavn på CD-er.

Dersom det står et spill eller en film i Xbox 360 når den startes opp, vil den i dag automatisk starte denne. Dette kan du velge å fjerne, og isteden la maskinen gå rett til oppstartsmenyen.

Alle kan oppdatere

En av de beste nyhetene med oppdateringen er at den ikke krever en eneste byte av harddisken, faktisk krever den ikke en harddisk i det hele tatt.

Det nye menysystemet vil installeres direkte i internminnet til Xbox 360, slik at alle 360-eiere kan oppdatere.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere