*Nettavisen* Nyheter.

Slik blir påskeværet

PÅSKEVÆR: Meteorologene melder om sol og blå himmel, men nok kulde til at snøen holder seg i påsken. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix

Et «genialt plassert høytrykk» sørger for påskedager med mye sol i nesten hele landet.

Søndag er det lite skyer på himmelen i Sør-Norge og de aller fleste av oss kan se frem til perfekt påskevær de neste dagene.

- Det er et stort høytrykk over Skandinavia nå, som gir veldig mye fint vært til nesten samtlige, forteller vakthavende meteorolog Mariann Aabrekk i StormGeo til Nettavisen søndag kveld.

Unntaket er Svalbard der det kan bli noe vinterlig, samt at det søndag og tirsdag kan være noe mer skyet nord i landet.

- I resten av landet så gir høytrykket tørt vær og mange, mange timer med sol. I lavlandet kan det være rundt 10, 12 og 13 grader, forteller hun.

Nord-Norge har kjent på en del vind søndag, men flere steder får en solfylt mandag, melder også Meteorologisk Institutt på Twitter.

- I tillegg til Nordland vil også Troms og Finnmarksvidda se sola i morgen. På kysten av Finnmark vil det fortsatt blåse vestlig stiv kuling og komme litt regn, skriver de søndag.

Fra tirsdag og onsdag kan det imidlertid også skye til litt på sørlandet, og det er muligheter for noe nedbør, men det er i så fall snakk om små endringer fra finværet.

- Vi har en helt genial plassering av dette høytrykket, sier Aabrekk.

Takket være kalde netter og morgener vil samtidig snøen overleve uken, der den ligger i dag, og vi snakker med andre ord perfekt påskevær.

Avhengig av når høytrykket flytter seg videre kan vi få det enda varmere, men mer skyet mot helgen igjen, forteller Storm-meteorologen. Da kan også både noe vind og nedbør også følge med.

- Det er en trend at høytrykket beveger seg sørøstover, men det spørs om det skjer lørdagen eller tirsdagen, sier Aabrekk.

Tørt vær øker imidlertid også faren for brann og politiet har vært ute og advart. Totalt bålforbud er innført i 14 kommuner i Rogaland.

Les mer: Politiet: Alle bråtebranner som kommer ut av kontroll blir anmeldt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag