Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir påskeværet

Det blir mye grått påskevær, men ett sted blir det fint, lover meteorologen.

Det er en vindfull inngang til påskehelgen lengst nord i landet.

Politiet i Nordland melder blant annet om mange løse gjenstander i forbindelse med været og stor pågang på sitt sentralbord, og ber folk ikke ringe 112 dersom man ikke er i nød.

Skjærtorsdag avtar stormen som herjer i Nord-Norge, men til gjengjeld er det fortsatt ventet mer snø i landsdelen gjennom hele påsken. Finnmarksvidda og Øst-Finnmark vil få litt annet vær enn resten av landsdelen. Størst mulighet for sol i hele Nord-Norge vil det være på torsdag.

– Det positive er at det ikke vil bli sterk vind, sier statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis til NTB.

Tørt og fint Østafjells

Torsdag og fredag vil det fortsatt være tørt og fint vær på Østlandet, med fortsatt gressbrannfare. Tidligere onsdag skrev Nettavisen om at brannvesenet i denne landsdelen ber folk være forsiktige når det gjelder grilling og bål i området.

To personer er anmeldt etter en skogbrann i Sørkedalen tirsdag ettermiddag, som oppsto etter at flammene fra en engangsgrill kom ut av kontroll.

Vestlandet får litt skyer, mens Trøndelag og Møre og Romsdal må regne med litt snø.

Plussgrader i sør

I påskehelgen er det meldt plussgrader i hele Sør-Norge, men været er preget av et lavtrykk som vil gi regn gjennom hele helgen.

– 2. påskedag går Midt-Norge tilbake til snøbyger, mens resten av Sør-Norge ser ut til å slippe unna, avslutter Sarchosidis.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken