*Nettavisen* Nyheter.

Slik blir Playstation Home

Sony lanserer kraftig konkurrent til Microsofts Xbox Live. Se video og bilder.

08.03.07 12:27

(Spillmagasinet): Det er mange som har vært skeptiske til hva Sony ville klare å hoste opp av onlinefunksjonalitet for å konkurrere med Microsofts Xbox Live.

Onsdag 7. mars annonserte spillgiganten tjenesten Home, og nå er det antagelig Microsoft som har grunn til å være bekymret.

Klikk på bildet ovenfor for å se presentasjonsvideoen av Home. Se også flere bilder i bunn av artikkelen.

Gigantisk community i 3D

Home skal bli et gigantisk community av online PS3-brukere om Sony får det som de vil, og det er liten grunn til å tro at de ikke klarer det.

I communityet kan brukere bevege seg rundt i en tredimensjonal verden, besøke, snakke med, spille med og - ikke minst - date andre mennesker.

Tjenesten er gratis og lanseres over hele verden i løpet av høsten 2007, skriver Sony i en pressemelding.

Les også:Heite nyheter fra Playstation.

Skap det digital deg

Stammen i communityet er en avatar som du kan modellere til å likne deg selv, eller den du helst vil være.

Start videoen over for å få en demonstrasjon av avatarmodelleringen.

Med figuren din kan du nå rusle rundt i en stor og, etter hva vi har sett, en futuristisk verden befolket med andre PS3-spillere.

Noen områder er dedikerte til egne spill og du har din egen leilighet som du kan innrede med møbler, kunst og din unike utsikt, og vise frem til dine nettvenner.

Slå på steroen

En av ideene Spillmagasinet liker spesielt godt er at musikken, bildene og videoene du har lagret på konsollen blir tilgjengelig i leiligheten din.

Vi har ikke sett nøyaktig hvordan dette fungerer, men musikken kan blant annet spilles av på din digitale stereo, og venner du har på besøk kan høre på den musikken du har lagret på maskinen. Sikkert en funksjon platebransjens setter pris på.

Hall of Fame

I likhet med bilder, filmer og musikk kan brukerne vise frem trofeer fra prestasjoner de har klart i ulike spill i «Hall of Fame», en idé Sony har knabbet fra Microsoft.

En kan også vise frem andre spilleres trofeer og trofeer fra spill du ennå ikke har kjøpt, uten at vi kan forstå hvorfor det skulle være interessant utover å være ren reklame.

Produktplassering?

Det vil være mulig å utforske et større område en ditt eget hjem i Home. Ved hjelp av et slags verdenskart skal du etterhvert kunne gå til områder som ikke er spillrelaterte, forklarer sonysjef Phil Harrison.

- Vi forestiller oss at folk kan besøke områder gjort tilgjengelig av store drikkevareprodusenter, kule klesmerker, plateselskaper og til og med butikker, magasiner eller nettsider, sier han.

Det er dermed klart at Home ikke bare er en hyggelig tjeneste fra Sony til forbrukerne, men også et område hvor selskapet skal kunne selge både varer og reklameplass.

Hva mener du om Home? Si din mening i kommentarfeltet under bildekarusellen nedenfor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.